Embargo kolač – Suzana Mitić

Embargo kolač – Suzana Mitić

Embargo kolač – napravite kolač za tili čas bez miksera. Sočan, ukusan, mami. Bez jaja. Posan.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Embargo kolač – Suzana Mitić

  • 4 izrendane jabuke
  • 2 case secera
  • 1 casa brasna
  • 1/2 case griza
  • 1/2 case palente
  • 1 kesica praska za pecivo
  • 1/2 kesice sode bikarbone
  • 2 vanilin secera
  • Za premazivanje:
  • 4 kasika dzema
  • 50 gr mlevenih oraha
  1. Izrendati jabuke i dodati secera.Ostaviti 15-ak minuta da odstoji.Dodati brasno,griz,palentu,ulje,prasak za pecivo,sodu bikarbonu i vanilin secera.
  2. Sve kasikom izmesati da se dobije homogena smesa.Peci u plehu oblozenom pek papirom na 200 C 20-ak minuta u zavisnosti od rerne.Vruc kolac premazati dzemom i posuti seckanim orasima.Seci po zelji.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.