Engleske palačinke - Recepti i Kuvar online
Engleske palačinke - Recepti i Kuvar online

Recept za engleske palačinke – recepti za palačinke su jako popularni u Engleskoj, obzirom na tradicionalni praznik palačinki (Pancake Day ili Shrove Tuesday, takozvani pokladni utorak). Recept za ove palačinke je jednostavan, jeftin i veoma brzo se sprema. Na praznik palačinki, palačinke se jedu posute šećerom i sveže ceđenim sokom od limuna.

Engleske palačinke - Recepti i Kuvar online
Engleske palačinke – Recepti i Kuvar online

 

Engleske palačinke – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar engleske palacinke

Recept za engleske palačinke – recepti za palačinke su jako popularni u Engleskoj, obzirom na tradicionalni praznik palačinki (Pancake Day ili Shrove Tuesday, takozvani pokladni utorak).

  • 225 gr brašno
  • 1 prstohvat so
  • 2 komada jaja (većih)
  • 600 ml mleko
  • 2 kašike putera (istopljenog)
  • puter (malo, za pečenje)
  1. U veliku činiju za mućenje prosejati brašno. U sredini napraviti veliko udubljenje i u njega dodati jaja. Mutiti mikserom dok masa ne postane jednaka. Dodajte pola količine mleka i rastopljeni buter i nastavite sa mešanjem. Kad masa postane jednaka, dodajte i preostalu količinu mleka.
  2. Ostavite masu da odstoji 15 minuta.
  3. Zagrejte tiganj i istopite malo butera. Sipajte masu za palačinke ravnomerno u tiganj. Pecite par minuta i pažljivo okrenite. Gotove palačinke stavljajte na ugrejan tanjir i pokrijte krpom.
  4. Na praznik palačinki, palačinke se jedu posute šećerom i sveže ceđenim sokom od limuna.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!