Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Engleske palačinke – Recepti i Kuvar online

0

Recept za engleske palačinke – recepti za palačinke su jako popularni u Engleskoj, obzirom na tradicionalni praznik palačinki (Pancake Day ili Shrove Tuesday, takozvani pokladni utorak). Recept za ove palačinke je jednostavan, jeftin i veoma brzo se sprema. Na praznik palačinki, palačinke se jedu posute šećerom i sveže ceđenim sokom od limuna.

Engleske palačinke - Recepti i Kuvar online
Engleske palačinke – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Palačinke, kliknite na link: PALAČINKE RECEPT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Engleske palačinke - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Engleske palačinke – Recepti i Kuvar online

Recept za engleske palačinke - recepti za palačinke su jako popularni u Engleskoj, obzirom na tradicionalni praznik palačinki (Pancake Day ili Shrove Tuesday, takozvani pokladni utorak).
Obrok Desert
Kuhinja Engleska, Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 12 palačinki

Sastojci

  • 225 gr brašno
  • 1 prstohvat so
  • 2 komada jaja većih
  • 600 ml mleko
  • 2 kašike putera istopljenog
  • puter malo, za pečenje

Uputstvo za pripremu

  1. U veliku činiju za mućenje prosejati brašno. U sredini napraviti veliko udubljenje i u njega dodati jaja. Mutiti mikserom dok masa ne postane jednaka. Dodajte pola količine mleka i rastopljeni buter i nastavite sa mešanjem. Kad masa postane jednaka, dodajte i preostalu količinu mleka.
  2. Ostavite masu da odstoji 15 minuta.
  3. Zagrejte tiganj i istopite malo butera. Sipajte masu za palačinke ravnomerno u tiganj. Pecite par minuta i pažljivo okrenite. Gotove palačinke stavljajte na ugrejan tanjir i pokrijte krpom.
  4. Na praznik palačinki, palačinke se jedu posute šećerom i sveže ceđenim sokom od limuna.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.