Posne vanilice.
Posne vanilice, sastojci:
- 250 grama margarina,
- 2 dl ulja,
- 100 grama prah šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- zamesiti sa 650 grama brašna.
Za posipanje:
- šećer u prahu, po potrebi.
Posne vanilice, priprema:
- Staviti testo da se ohladi.
- Razvući koru debljine 1cm i malom rakijskom čašom vaditi vanilice.
- Peći ih na 180 stepeni, kratko, voditi računa da ostanu bele.
- Posle pečenja ohladiti i filovati nekim kiselkasto džemom, višnja, dren, šljiva.
- Posuti šećerom u prahu zamirisanim vanilin šećerom.
- Mogu se odmah jesti, ne treba da odstoje.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!