KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: posne vanilice - Gvozdena Živković
KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: posne vanilice - Gvozdena Živković

Posne vanilice.

Posne vanilice, sastojci:

  • 250 grama margarina,
  • 2 dl ulja,
  • 100 grama prah šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • zamesiti sa 650 grama brašna.

Za posipanje:

  • šećer u prahu, po potrebi.

Posne vanilice, priprema:

  • Staviti testo da se ohladi.
  • Razvući koru debljine 1cm i malom rakijskom čašom vaditi vanilice.
  • Peći ih na 180 stepeni, kratko, voditi računa da ostanu bele.
  • Posle pečenja ohladiti i filovati nekim kiselkasto džemom, višnja, dren, šljiva.
  • Posuti šećerom u prahu zamirisanim vanilin šećerom.
  • Mogu se odmah jesti, ne treba da odstoje.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!