KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: babine vanilice – Jelica Podraščanin

Babine vanilice.

Babine vanilice, sastojci:

  • 1 celo jaje,
  • 1 žumance,
  • 1 velika šolja masti,
  • 1 velika šolja šećera,
  • 2 velike šolje brašna i malo više ako je potrebno,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • kora i sok od jednog limuna.

Za spajanje kolutova potrebno je:

  • pekmez od šljiva, kajsija ili neki drugi pekmez,
  • šećer u prahu,
  • 2 kesice vanilin šećera, za uvijanje vanilica.

Babine vanilice, priprema:

  • U posudu staviti mast, jaje, žumance i šećer i promešati rukom, sok od limuna i nastruganu koru limuna. Dodati brašno pomešano sa kašičicom sobe bikarbone i zamesiti testo.
  • Testo odmah razvući oklagijom na debljinu od oko 7-8 milimetara i modlom za vanilice ili rakijskom čašicom vaditi krugove koje ređati u tepsiju u koju se stavi pek papir.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta i paziti da ostanu bele.
  • Na pečen krug namazati pekmez i spojiti sa drugim krugom i uviti u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.
  • Ove vanilice mogu odmah da se jedu.

Dobijene vanilice su dovoljne za 10 osoba. Vanilice se pripremaju oko 2 sata. Vanilice se stave na sto i uzima ih svako sam koliko može da pojede.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: babine vanilice – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.