Enoki sa slaninom.
Enoki sa slaninom – Jadranka Blažić
Enoki sa slaninom.
- 1 svezanj enoki gljive
- slanina
- biber
- začini
- Ovo je vrlo brzo i jednostavno jelo. To sto vidite na fotografiji dobila sam od jednog sveznja enoki gljive.
- Sa sveznja gljive odseci koren i uzimati po desetak stabljika gljiva. Posuti ih crnim i belim lukom u prahu, biberom i seckanim liscem zeleni. Uvijati u slaninicu koju ste tanko isekli u reznjeve. Peci na 200C dok ne dobije lepu boju pecene slanine.
- Ako volite da ulazite u avanturu raznih ukusa, ovaj ce vam se sigurno svideti. Enoki se razlikuju od drugih pecurki jer su pomalo hrskave i koliko god da ih termicki obradite, one zadrzavaju tu svoju hrskavost. Ali ovako sa slaninicom iz rerne su carobnog ukusa.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!