Enoki sa slaninom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Enoki sa slaninom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Enoki sa slaninom.

Enoki sa slaninom – Jadranka Blažić

enoki sa slaninom Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Enoki sa slaninom.

  • 1 svezanj enoki gljive
  • slanina
  • biber
  • začini
  1. Ovo je vrlo brzo i jednostavno jelo. To sto vidite na fotografiji dobila sam od jednog sveznja enoki gljive.
  2. Sa sveznja gljive odseci koren i uzimati po desetak stabljika gljiva. Posuti ih crnim i belim lukom u prahu, biberom i seckanim liscem zeleni. Uvijati u slaninicu koju ste tanko isekli u reznjeve. Peci na 200C dok ne dobije lepu boju pecene slanine.
  3. Ako volite da ulazite u avanturu raznih ukusa, ovaj ce vam se sigurno svideti. Enoki se razlikuju od drugih pecurki jer su pomalo hrskave i koliko god da ih termicki obradite, one zadrzavaju tu svoju hrskavost. Ali ovako sa slaninicom iz rerne su carobnog ukusa.
Ako je slanina dimljena, tada su i ukus i miris mnogo bolji.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!