Enoki sa slaninom – Jadranka Blažić

Enoki sa slaninom.

Enoki sa slaninom – Jadranka Blažić

Enoki sa slaninom.

  • 1 svezanj enoki gljive
  • slanina
  • biber
  • začini
  1. Ovo je vrlo brzo i jednostavno jelo. To sto vidite na fotografiji dobila sam od jednog sveznja enoki gljive.
  2. Sa sveznja gljive odseci koren i uzimati po desetak stabljika gljiva. Posuti ih crnim i belim lukom u prahu, biberom i seckanim liscem zeleni. Uvijati u slaninicu koju ste tanko isekli u reznjeve. Peci na 200C dok ne dobije lepu boju pecene slanine.
  3. Ako volite da ulazite u avanturu raznih ukusa, ovaj ce vam se sigurno svideti. Enoki se razlikuju od drugih pecurki jer su pomalo hrskave i koliko god da ih termicki obradite, one zadrzavaju tu svoju hrskavost. Ali ovako sa slaninicom iz rerne su carobnog ukusa.
Ako je slanina dimljena, tada su i ukus i miris mnogo bolji.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Enoki sa slaninom – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.