Bamija sa prazilukom – Jadranka Blažić

Bamija sa prazilukom.

Bamija sa prazilukom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bamija sa prazilukom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Bamija sa prazilukom – Jadranka Blažić

Bamija sa prazilukom.

  • 300 gr bamija (mlada)
  • 3 komada praziluk
  • 1,5 dl koncentrat paradajza
  • so
  • biber
  • origano
  • 2 čena beli luk
  • 1 kašika zeleno lisće (iseckano)
  1. Praziluk iseci na krupnije i dinstati posoljenog na vodi dok ne spadne i postane staklast.
  2. Bamije sam imala zamrznute i iseckane. Ubacila sam ih zamrznute u praziluk da se dinstaju.
  3. Dodala sam biber, origano i pire od paradajza i 2dl vode. Sve promesala i ostavila na laganoj vatri da se krcka 15minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bamija sa prazilukom – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.