BKTVnews - Evo zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela - PixabayBKTVnews - Evo zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela - Pixabay
BKTVnews - Evo zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela - Pixabay

[BKTVnews]

Većina ljudi početak dana ne može da zamisli bez šoljice kafe, pre ili posle doručka. Zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela?

Crna kao đavo, vruća kao pakao, čista kao anđeo, slatka kao ljubav!“, viknuo je veliki književnik realizma, Onore de Balzak i prionuo ispijanju navodno dvadesetak kafa dnevno.

Vrlo je važno pijete li kafu pre ili posle doručka. Ako ste jedna od onih osoba koje ne doručkuju uopšte, šteta koju činite svom organizmu odmah na početku dana vrlo je velika i pre ili kasnije odraziće se na vaše zdravlje u celini. Stručnjaci savetuju da je kafu uvek bolje piti nakon obroka, pa bila to i samo kriška hleba.

BKTVnews - Evo zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela - PixabayBKTVnews - Evo zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela - Pixabay
BKTVnews – Evo zašto je važno pijete li kafu pre ili posle jela – Pixabay

Kofein izaziva ispuštanje šećera u krv, a istovremeno gušterača luči insulin. Ako se ti procesi odvijaju na prazan želudac, može da se dogodi da vas napadne snažna želja za slatkim. S druge strane, kofein može i suzbiti vaš apetit.

Kafu je dakle uvek bolje piti nakon obroka kako ne biste izazvali poremećaj ravnoteže šećera u krvi. Osim toga, kafa podstiče lučenje želudačne kiseline i izaziva ubrzan rad ceva. Osobe koje imaju probavne tegobe kafu bi trebalo posebno da izbegavaju na prazan želudac.

Izvor: www.bktvnwes.com, najnovije vesti iz zemlje i sveta, kliknite OVDE da vidite ceo tekst >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!