Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – Dana Drobnjak

Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – ovako šaranje jaja je jako interesantno.

Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – Dana Drobnjak

Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – ovako šaranje jaja je jako interesantno.

  • 20 komada jaja
  • 1 komad belance
  • 1 komad obična četkica za farbanje
  • papirne salvete raznih motiva
  1. Za farbanje jaja dekupaž tehnikom biće vam potrebno jaja, obična četkica, salvete sa sitnijim motivima i 1 belance.
  2. Jaja skuvati i ohladiti.nPapirne salvete imaju 3 sloja, odlepiti gornji sloj sa motivom ( taj će mo koristiti ostale slojeve baciti).
  3. Motive koje želimo iseckati makazama ili iscepkati pažljivo prstima. Belance umutiti viljuškom da zapeni.
  4. Uzeti jaje, četkicom premazati belancetom deo na jajetu, staviti izrezani motiv salvete i opet preći četkicom umočenom u belance, prvo prelaziti četkicom od sredine motiva ka kraju.
  5. Tako uraditi sa svim jajima i ostaviti da se osuše.
  6. Kad se osuše, staviti malo ulja na parče tkanine i premazati jaja da dobiju sjaj.

Dana Drobnjak

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Farbanje uskršnjih jaja – dekupaž – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.