Farbe za jaja sadrže jake otrove, pazite šta kupujete! - Pixabay
Farbe za jaja sadrže jake otrove, pazite šta kupujete! - Pixabay

Farbe za jaja sadrže jake otrove, neke čak i kancerogene materije!

Postoje prirodne farbe i postoje one veštačke naravno lepše na koje se ljudi obično opredele prilikom farbanja jaja za Uskrs!

Naravno one jeftine u kesicama su te koje sadrže otrove! Da li vam je uopšte palo na pamet kad vas je boleo stomak da je to možda samo od jednog jaja koje je ofarbano ovim bojama!

Farbe za jaja sadrže jake otrove, pazite šta kupujete! - Pixabay
Farbe za jaja sadrže jake otrove, pazite šta kupujete! – Pixabay

E pa da razjasnimo misteriju:

Svaka od tih boja sadrži teške metale, arsen, živu, olovo i kadmijum, čak i supstance koje su kancerogene, a vi niste ni svesni koliko mogu da vam oštete organizam za par sati! Najveći problem je što se teško izbacuju iz tela!

Prehrambene boje su skuplje iz razloga što su boje prečišćene. Ova farba i tehnička u suštini imaju isti sastav. Ono u čemu se razlikuju, što je veoma bitna razlika, jeste u sadrđaju mikrokomponenti.

Najsigurnije boje su boje dobijene od povrća. Pored lukovine, ljubičastu boju dobijamo iz nasečenog, ljubičastog kupusa, smrznuta borovnica daje plavu boju, narandžastu iseckana šargarepa, roze narendana cvekla, žutu kurkuma i aleva paprika daje cigla crvenu boju.

PROČITAJ: USKRŠNJA JAJA – FARBANJE U LJUBIČASTOM KUPUSU

Korirstite prirodne boje koje imate u svom povrću, počevši od zelene preko žute i plave boje do raznih paleta i crteža koje možete da dobijete likom i biljkama koje ćete staviti oko jajeta, a zatim ga uviti u čarapu! Dobićete zdrava jaja, unikatna!

Srećno!

Izvor: BKTV news

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!