Feferoni za zimu.
Feferoni za zimu, sastojci:
Za preliv:
- 2 l vode,
- 4 kašike soli,
- 2 kašike šećera,
- 1/2 kesice vinobrana,
- 1/2 kesice konzervansa.
Ostalo:
- 1 kg feferonki (ljute papričice).
Feferoni za zimu, priprema:
- Ljute papričice dobro oprati. Ukoliko imaju dugačke, drške malo ih odseći.
- U dublju posudu nasuti vodu, dodati so, šećer, vinobran, konzervans i izmešati.
- Ostaviti da odstoji, dok se svi sastojci ne rastvore u vodi.
- Povremeno promešati.
- Papričice složiti u dobro oprane tegle, tako da budu što više zbijene jedna uz drugu.
- Preliti ih pripremljenom smesom.
- Tegle dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Savet: Od ove količine dobila sam 5 tegli. Sve zavisi od veličine tegli, kao i od papričica. Kod mene je bilo i manjih, a i malo većih papričica. Bitno je da su ljute.
Vreme pripreme: 60 minuta
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 20 osoba
Posno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!