File Kijev – Dragana Skular

0

File Kijev – Dragana Skular

File Kijev – zanimljiv recept, može se modifikovati, po ukusu…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

File Kijev - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Štampanje

File Kijev – Dragana Skular

File Kijev - zanimljiv recept, može se modifikovati, po ukusu...
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 2 porcije

Sastojci

  • 500 gr. pilećeg belog mesa
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kiseli krastavac
  • 50 gr. putera
  • peršun
  • so
  • biber
  • brašno za pohovanje
  • jaja za pohovanje
  • prezle za pohovanje
  • ulje za prženje

Uputstvo za pripremu

  1. Iseci onaj mali delic filea, sto stoji opnom odvojen i tuckom za meso ga istanjiti, on ce nam sluziti kao poklopac.
  2. Veliki file zaseci sa leve, desne i gornje strane, tako da se naprave dzepovi, u koje cemo ubaciti fil.
  3. Fil se sastoji od sitno seckanog crnog luka, belog luka, krastavcica, putera, persuna, soli i bibera.
  4. Fil dobro sjediniti i napuniti dzepove filea i zatvoriti poklopcem, a stranice poklopca blago uvuci u dzepove.
  5. File uvaljati u brasno, jaja, pa u prezle i peci na vrelom ulju, prvo peci stranu na kojoj je poklopac, da bi se lepo zalepio.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.