File Kijev – Dragana Skular
File Kijev – zanimljiv recept, može se modifikovati, po ukusu…
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
File Kijev – Dragana Skular
File Kijev – zanimljiv recept, može se modifikovati, po ukusu…
- 500 gr. pilećeg belog mesa
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kiseli krastavac
- 50 gr. putera
- peršun
- so
- biber
- brašno za pohovanje
- jaja za pohovanje
- prezle za pohovanje
- ulje za prženje
- Iseci onaj mali delic filea, sto stoji opnom odvojen i tuckom za meso ga istanjiti, on ce nam sluziti kao poklopac.
- Veliki file zaseci sa leve, desne i gornje strane, tako da se naprave dzepovi, u koje cemo ubaciti fil.
- Fil se sastoji od sitno seckanog crnog luka, belog luka, krastavcica, putera, persuna, soli i bibera.
- Fil dobro sjediniti i napuniti dzepove filea i zatvoriti poklopcem, a stranice poklopca blago uvuci u dzepove.
- File uvaljati u brasno, jaja, pa u prezle i peci na vrelom ulju, prvo peci stranu na kojoj je poklopac, da bi se lepo zalepio.