Filovana hrono paprika – neko će se zapitati kakva je to punjena paprika bez riže ili nekog drugog ugljenog hidrata. Pa lepa, fina, sočna i ukusna.
Kada kuvam punjene paprike, koristim samo onoliko paprika, koliko je potrebno da stane u jedan red, uredno poređane u šerpu.
Jadranka Blažić, blog Varjačom kroz svet >>>
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Filovana hrono paprika – neko će se zapitati kakva je to punjena paprika bez riže ili nekog drugog ugljenog hidrata. Pa lepa, fina, sočna i ukusna.
- 11 komada paprika (prosečne veličine)
- 800 gr mlevenog mesa (bez masnoće)
- 100 gr ljutog kulena
- 2 kašike ulja od kostica grozdja
- 2 komada ljubičastog luka (velike glavice)
- 2 kašike sušenog vlasca u prahu
- 2 komada lovor (lista)
- 2 l domaćeg soka od paradajza-
- so himalajska
- biber
- beli luk
- crni luk
- 1 kašika sušenog paradajza (za aromu)
- Luk iseckati na sitno i staviti da se dinsta na ulju, posoljen.
- Za to vrieme sam samlela meso i stavila sve potrebne začine.
- Kada je luk postao staklasti, izrucila sam ga sa mesom i sve dobro zamijesila.
- Paprike očistila od semenki, punila ih smjesom od mesa i redjala po dnu šerpe (moja šerpa je prilično velika). Mesa sve što je ostalo sam posula odozgo po paprikama.
- Sokom od paradajza sam prelila preko paprika i stavila da provri. Čim je počelo da vri, ubacila sam lovorovo lišće i smanjila na najmanje tek toliko da vri polako.
- Držala sam samo malo otklopljeno da bi višak tecnosti ispario i da se tako dobije gusci preliv.
- Tako se krchkalo dobrih dva sata.