Filovana hrono paprika - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Filovana hrono paprika - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Filovana hrono paprika – neko će se zapitati kakva je to punjena paprika bez riže ili nekog drugog ugljenog hidrata. Pa lepa, fina, sočna i ukusna.

Kada kuvam punjene paprike, koristim samo onoliko paprika, koliko je potrebno da stane u jedan red, uredno poređane u šerpu.

Filovana hrono paprika - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Jadranka Blažić, blog Varjačom kroz svet >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

filovana hrono paprika Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Filovana hrono paprika – neko će se zapitati kakva je to punjena paprika bez riže ili nekog drugog ugljenog hidrata. Pa lepa, fina, sočna i ukusna.

  • 11 komada paprika (prosečne veličine)
  • 800 gr mlevenog mesa (bez masnoće)
  • 100 gr ljutog kulena
  • 2 kašike ulja od kostica grozdja
  • 2 komada ljubičastog luka (velike glavice)
  • 2 kašike sušenog vlasca u prahu
  • 2 komada lovor (lista)
  • 2 l domaćeg soka od paradajza-
  • so himalajska
  • biber
  • beli luk
  • crni luk
  • 1 kašika sušenog paradajza (za aromu)
  1. Luk iseckati na sitno i staviti da se dinsta na ulju, posoljen.
  2. Za to vrieme sam samlela meso i stavila sve potrebne začine.
  3. Kada je luk postao staklasti, izrucila sam ga sa mesom i sve dobro zamijesila.
  4. Paprike očistila od semenki, punila ih smjesom od mesa i redjala po dnu šerpe (moja šerpa je prilično velika). Mesa sve što je ostalo sam posula odozgo po paprikama.
  5. Sokom od paradajza sam prelila preko paprika i stavila da provri. Čim je počelo da vri, ubacila sam lovorovo lišće i smanjila na najmanje tek toliko da vri polako.
  6. Držala sam samo malo otklopljeno da bi višak tecnosti ispario i da se tako dobije gusci preliv.
  7. Tako se krchkalo dobrih dva sata.
Kulen koji sam samlela zajedno sa mesom je dao divnu ljutkastu aromu. U hrono ishrani se u jednom obroku ne mešaju mesa od dve vrste životinja. Isto tako i paradajz bi trebalo da bude domaće proizvodnje, jer onaj kupovni ima aditiva. Ali može da se kupi i pasterizovani, jer u njemu nema aditiva.