Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić

Filovana hrono paprika – neko će se zapitati kakva je to punjena paprika bez riže ili nekog drugog ugljenog hidrata. Pa lepa, fina, sočna i ukusna.

Kada kuvam punjene paprike, koristim samo onoliko paprika, koliko je potrebno da stane u jedan red, uredno poređane u šerpu.

Filovana hrono paprika - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Jadranka Blažić, blog Varjačom kroz svet >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Filovana hrono paprika – neko će se zapitati kakva je to punjena paprika bez riže ili nekog drugog ugljenog hidrata. Pa lepa, fina, sočna i ukusna.

  • 11 komada paprika (prosečne veličine)
  • 800 gr mlevenog mesa (bez masnoće)
  • 100 gr ljutog kulena
  • 2 kašike ulja od kostica grozdja
  • 2 komada ljubičastog luka (velike glavice)
  • 2 kašike sušenog vlasca u prahu
  • 2 komada lovor (lista)
  • 2 l domaćeg soka od paradajza-
  • so himalajska
  • biber
  • beli luk
  • crni luk
  • 1 kašika sušenog paradajza (za aromu)
  1. Luk iseckati na sitno i staviti da se dinsta na ulju, posoljen.
  2. Za to vrieme sam samlela meso i stavila sve potrebne začine.
  3. Kada je luk postao staklasti, izrucila sam ga sa mesom i sve dobro zamijesila.
  4. Paprike očistila od semenki, punila ih smjesom od mesa i redjala po dnu šerpe (moja šerpa je prilično velika). Mesa sve što je ostalo sam posula odozgo po paprikama.
  5. Sokom od paradajza sam prelila preko paprika i stavila da provri. Čim je počelo da vri, ubacila sam lovorovo lišće i smanjila na najmanje tek toliko da vri polako.
  6. Držala sam samo malo otklopljeno da bi višak tecnosti ispario i da se tako dobije gusci preliv.
  7. Tako se krchkalo dobrih dva sata.
Kulen koji sam samlela zajedno sa mesom je dao divnu ljutkastu aromu. U hrono ishrani se u jednom obroku ne mešaju mesa od dve vrste životinja. Isto tako i paradajz bi trebalo da bude domaće proizvodnje, jer onaj kupovni ima aditiva. Ali može da se kupi i pasterizovani, jer u njemu nema aditiva.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Filovana hrono paprika – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.