Filovane pileće rolnice – Ljiljana Stanković

10

Filovane pileće rolnice – Ljiljana Stanković

Filovane pileće rolnice – jako kalorično, ukusno, ne treba mnogo, jer se brzo zasitiš od manje količine. Uz ovo jelo najbolje je spremiti pire krompir, salatu po izboru i neizbežna je supa.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Filovane pileće rolnice – Ljiljana Stanković

Filovane pileće rolnice – jako kalorično, ukusno, ne treba mnogo, jer se brzo zasitiš od manje količine. Uz ovo jelo najbolje je spremiti pire krompir, salatu po izboru i neizbežna je supa.

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • 6 šnitakačkavalja
  • 6 šnitašunkarice
  • kašika senf nekoliko

Za pohovanje:

  • brašno
  • 2 jajeta
  • 3 kašike ulja
  • prezle
  1. Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na šest šnicli.
  2. Šnicle izlupati čekićem za meso. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom. Na svaku šniclu staviti po list tanko sečene šunkarice i kačkavalja pa sve urolati.
  3. Svaku rolnicu uvaljati u brašno, jaja i na kraju u prezle.
  4. Rolnice složiti u vatrostalnu posudu podmazanu uljem. Poprskati ih odozgo sa još malo ulja. Peći na 180 stepeni oko 70 min.