Filovane pileće rolnice – Ljiljana Stanković
Filovane pileće rolnice – jako kalorično, ukusno, ne treba mnogo, jer se brzo zasitiš od manje količine. Uz ovo jelo najbolje je spremiti pire krompir, salatu po izboru i neizbežna je supa.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Filovane pileće rolnice – Ljiljana Stanković
Filovane pileće rolnice – jako kalorično, ukusno, ne treba mnogo, jer se brzo zasitiš od manje količine. Uz ovo jelo najbolje je spremiti pire krompir, salatu po izboru i neizbežna je supa.
- 500 g pilećeg belog mesa
- so
- biber
- mešavina začina
- 6 šnitakačkavalja
- 6 šnitašunkarice
- kašika senf nekoliko
Za pohovanje:
- brašno
- 2 jajeta
- 3 kašike ulja
- prezle
- Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na šest šnicli.
- Šnicle izlupati čekićem za meso. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom. Na svaku šniclu staviti po list tanko sečene šunkarice i kačkavalja pa sve urolati.
- Svaku rolnicu uvaljati u brašno, jaja i na kraju u prezle.
- Rolnice složiti u vatrostalnu posudu podmazanu uljem. Poprskati ih odozgo sa još malo ulja. Peći na 180 stepeni oko 70 min.