Filovane tikvice – i ukus i izgled su osobine ovog predjela.
Filovane tikvice – Ljiljana Stanković – Recepti i kuvar online
Filovane tikvice – i ukus i izgled su osobine ovog predjela.
- 2 komada tikvice
- 3 komada jajeta
- 3 kašike brašna
- so (po potrebi)
- 250 gr krem sira
- 150 gr šunke salame
- 3 komada pečenih paprika (očišćeni fileti)
- ulje (po potrebi)
- Tikvice dobro oprati i oguliti. Uzdužno ih iseći na tanke listove. Listove tikvica posoliti i ostaviti da omekšaju. Zatim tikvice uvaljati u brašno pa u umućena jaja te ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća. Ostaviti ih da se ohlade. Za to vreme pripremite fil:šunku i filete paprike iseći na kockice .Posebno umutiti krem sir, beli luk u prahu i začine po ukusu,dodati šunku i papriku i sve pomešati. Pohovane listove tikvica premazati filom od sira i urolovati. Rolnice pričvrstite čačkalicom
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!