Fritata od sira sa malo masti, sa graškom

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom – ova fritata se originalno pravi od Ricotta sira, ali, može se koristiti bilo koji mladi, malo masni sir. Takođe, umesto graška, može se koristiti spanać, zelje, mlevena bundeva, i slično. Mašti na volju!

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom, sastojci:

  • sir sa malo masti (600 – 700 gr)
  • grašak 300 gr
  • peršun (veza)
  • bosiljak (veza)
  • jaja (2 – 3 komada)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • tucana ljuta paprika (po ukusu)
  • margarin za podmazivanje

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom, priprema:

  1. Grašak prokuvati par minuta.
  2. U posudu za mešanje dodati pola količine graška. Grašak ispasirati. U posudu dodati sir. Promešati da se sjedini.
  3. Peršun i bosiljak iseckati na sitno. Dodati u masu za fritatu. Promešati da se masa sjedini.
  4. Jaja umutiti i dodati u masu za fritatu. Promešati da se masa sjedini.
  5. Dodati drugu polovinu graška, dodati začine po ukusu i promešati da se masa sjedini.
  6. Kalup za pečenje ili duboki tiganj podmazati margarinom i naliti masu sa fritatu. Peći u rerni na 180 C, 30-tak minuta

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.