Fritata od sira sa malo masti, sa graškom – Recepti & Kuvar

47

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom – Recepti & Kuvar

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom – ova fritata se originalno pravi od Ricotta sira, ali, može se koristiti bilo koji mladi, malo masni sir. Takođe, umesto graška, može se koristiti spanać, zelje, mlevena bundeva, i slično. Mašti na volju!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Fritata od sira sa malo masti, sa graškom – Recepti & Kuvar

  • sir sa malo masti (600 – 700 gr)
  • grašak 300 gr
  • peršun (veza)
  • bosiljak (veza)
  • jaja (2 – 3 komada)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • tucana ljuta paprika (po ukusu)
  • margarin za podmazivanje
  1. Grašak prokuvati par minuta.
  2. U posudu za mešanje dodati pola količine graška. Grašak ispasirati. U posudu dodati sir. Promešati da se sjedini.
  3. Peršun i bosiljak iseckati na sitno. Dodati u masu za fritatu. Promešati da se masa sjedini.
  4. Jaja umutiti i dodati u masu za fritatu. Promešati da se masa sjedini.
  5. Dodati drugu polovinu graška, dodati začine po ukusu i promešati da se masa sjedini.
  6. Kalup za pečenje ili duboki tiganj podmazati margarinom i naliti masu sa fritatu. Peći u rerni na 180 C, 30-tak minuta

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More