Frižideri poznatih kuvara - naziv originala: Inside Chefs' Fridges - photo TASCHEN © 2015
Frižideri poznatih kuvara - naziv originala: Inside Chefs' Fridges - photo TASCHEN © 2015

Uvek postoji, čak i mala mogućnost, da nešto probudi uspavanog voajera u nama. “Žuta” štampa je uvek u stalnom traženju načina kako da zaviri u živote, stanove, torbe i torbice poznatih ličnosti širom sveta. Početkom jeseni, pojavila se knjiga Inside Chef’s Fridge (Frižideri poznatih kuvara), koja je u svima koji vole da kuvaju, probudila pomenutog voajera i koja nam donosi jedinstven pogled u unutrašnjost frižidera poznatih kuvara!

Autori, Adrijan Mur (Adrian Moore), pisac i pomoćnik šefa recepcije hotela Mandarin Oriental Paris, i Kari Solomon (Carrie Solomon), pisac i fotograf, izabrali su da nam pokažu unutrašnjost frižidera 40 poznatih kuvara u svojoj knjizi. Sadržaj njihovih frižidera, otkriva čudne i lokalne sastojke, ponekad nagoveštava poneki od tajanstvenih sastojaka nekog od poznatih jela, koja poznati kuvari ljubomorno čuvaju. Neki od njih su organizovani do najsitnijih detalja, a neki, iznenađujuće, nemaju ni malo smisla za organizaciju. Nekima je frižider način kako da vrhunski prezentuju sebe, kao i hranu koju pripremaju, i to kao da se nalaze u svojim restoranima, a ne kod kuće.

Frižideri poznatih kuvara - naziv originala: Inside Chefs' Fridges - photo TASCHEN © 2015
Frižideri poznatih kuvara – naziv originala: Inside Chefs’ Fridges – photo TASCHEN © 2015

Autorski duet je proveo više od godinu dana na proputovanju kroz Evropu, da bi posetio sve poznate kuvare, koji su učestvovali u kreiranju ove neobične knjige, i koji u zbiru poseduju 60 Mišelinovih (Michelin) zvezdica za svoja dosadašnja dostignuća u kulinarstvu. Svaki frižider je prikazan vrhunskom fotografijom, uz zanimljive komentare svakog sastojka. Knjiga Frižideri poznatih kuvara (naziv originala Inside Chef’s Fridges, izdavač TASCHEN © 2015), biće jedan od omiljenih bestselera u narednom periodu, sigurni smo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!