Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić

Moj Slavski kolač – ovakvu pripremu Slavskog kolača naučila sam od moje babe…

Moj Slavski kolač - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Moj Slavski kolač – ovakvu pripremu Slavskog kolača naučila sam od moje babe…

  • 500 gr vode (mlake)
  • 0,5 kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 700 gr brašna
  • 2 kašike osveštane vodice

Za ukrase na kolaču:

  • 200 gr brašna
  • 2 kašike gustina
  • 100 ml vode
  1. Zamesiti testo (ne sme da bude previše tvrdo) od datih sastojaka i ostaviti 15min. da testo odmori. Dok testo odmara praviti ukrase po želji ( za ukrase testo treba da je puno tvrdje) .

  2. Zatim nadošlo testo ponovo premesiti i staviti testo u šerpu gde će da se peče. (šerpu premazati margarinom).
    Ceo kolač namazati vodicom(ili vodom) i lepiti ukrase.
    Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.
  3. Kada smo završili sa ukrašavanjem Slavskog kolača treba da odstoji još 10min.
  4. Zatim kolač pre pečenja premazati žumancetom i izbockati iglom, peći kolač na 180. C oko 45min.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.