Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić

52

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Moj Slavski kolač – ovakvu pripremu Slavskog kolača naučila sam od moje babe…

Moj Slavski kolač - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Moj Slavski kolač – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Moj Slavski kolač – ovakvu pripremu Slavskog kolača naučila sam od moje babe…

  • 500 gr vode (mlake)
  • 0,5 kockice kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 700 gr brašna
  • 2 kašike osveštane vodice

Za ukrase na kolaču:

  • 200 gr brašna
  • 2 kašike gustina
  • 100 ml vode
  1. Zamesiti testo (ne sme da bude previše tvrdo) od datih sastojaka i ostaviti 15min. da testo odmori. Dok testo odmara praviti ukrase po želji ( za ukrase testo treba da je puno tvrdje) .

  2. Zatim nadošlo testo ponovo premesiti i staviti testo u šerpu gde će da se peče. (šerpu premazati margarinom).
    Ceo kolač namazati vodicom(ili vodom) i lepiti ukrase.
    Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.
  3. Kada smo završili sa ukrašavanjem Slavskog kolača treba da odstoji još 10min.
  4. Zatim kolač pre pečenja premazati žumancetom i izbockati iglom, peći kolač na 180. C oko 45min.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More