Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Med kolač sa orasima – Zorica Stajić

0

Med kolač sa orasima – kombinacija meda i oraha, zajedno sa ukusom karamela, daju ovom kolaču savršen ukus…

Med kolač sa orasima - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Med kolač sa orasima – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Med kolač sa orasima - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Med kolač sa orasima - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Med kolač sa orasima - kombinacija meda i oraha, zajedno sa ukusom karamela, daju ovom kolaču savršen ukus...
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 12 osoba

Sastojci

  • 3 komada jajeta
  • 0,5 čaše šećera od 2 dl
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 125 gr margarina
  • 1 dl ulja
  • 200 gr oraha sitno mlevenih
  • 150 gr brašna

ZA KREM:

  • 100 gr šećera
  • 5 dl mleka
  • 1 kesica pudinga sa ukusom karamele
  • 125 gr margarina

Uputstvo za pripremu

  1. U sud stavite med i sodu bikarbonu da se karamelizuje, pa kada počne da peni dodajte šećer i margarin i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini a zatim dodajte ulje, promešajte pa sklonite sa vatre. Posebno mikserom penasto umutite jaja, dodajte brašno i mlevene orahe i lagano umešajte. Ovu smesu dodajte predhodnoj smesi, sve mikserom sjedinite i izlijte u četvrtast ili pravougaoni pleh, predhodno obloženog pek papirom. Pecite koru oko pola sata na 180 st. Za krem stavite šećer da se (otopi) tj. karamelizuje, pa dodajte 4 dl mleka. Sklonite sa vatre da ne iskipi, zatim vratite, pa kuvajte dok se sav karamel ne otopi. Posebno izmešajte puding sa ostatkom mleka, pa ga dodajte vrelom karamel mleku. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin, pa sve dobro umutite mikserom.
    Med kolač sa orasima - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  2. Ohlađenu koru uzdužno presecite dva puta, da dobijete 3 kore. Na odgovarajuću tacnu, stavite prvu koru, premažite je filom, zatim drugu koru i nju premažite filom i na kraju treću koru, koju takođe premažete filom. Ostavite da kolač odstoji nekoliko sati, pa ga secite na željene kocke. PS. Pečena kora je u početku tvrđa ali će stajanjem omekšati i biti sipkava i meka.
    Med kolač sa orasima - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.