Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija” 26.01.2016.
Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija” 26.01.2016.

Specijalni gosti glumice Ana Sofrenović, Jelena Gligorijević, Hor dečjeg kulturnog centra Beograd i Minja Subota

Sava Centar, 26. januar u 20 časova

Nakon trijumfa na Tašmajdanu pred više od 10.000 gledalaca, Regionalna dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ pozivaju sve ljubitelje muzike a posebno roditelje, bake i deke, da svoje mališane povedu na „Zimsku muzičku čaroliju” – Gala koncert koji će biti održan u četvrtak, 26. 01. 2017. godine u Sava Centru.

Repertoar koncerta je prilagodjen i najmlađoj publici s obzirom da će na programu, pored klasičnog repertoara biti i prepoznatljivih numera iz crtanih filmova, kao i filmskih klasika u kojima će, kao i uvek, publika svih generacija moći da učestvuje i uživa. Dirigent na ovom koncertu će biti naš renomirani umetnik i pedagog, osnivač orkestra Camerata Serbica i Lola classic, Ljubiša Jovanović.

Veliko je zadovoljstvo što su se pozivu za učešće, kao specijalni gosti odazvali i Hor dečjeg kulturnog centra Beograd, Ana Sofrenović koja će pevati numeru iz filma Meri Popins i Jelena Gligorijević koja će pevati numeru iz crtanog filma Frozen i Minja Subota sa numerom Deca su ukras sveta, koji će, svako na svoj način, muzičkim ali i voditeljskim umećem ulepšati ovaj koncert.

Na programu će se moći uživati u repertoaru od De Falje, Štausa, Sarasatea do kompozicija iz pored pomenuti i filmova Pirati sa Kariba, Star wars itd  – dakle muzika za sve od 5-105 godina, sa nekoliko numera iznenađenja za sve Beograđane.

Gala koncert Regionalne dečje filharmonije postaće od januara 2017. tradicionalan i simboličan, muzički poklon Beogradjanima za početak još jedne uspešne i srećne godine, nadamo se ispunjene sa što više muzike.

Ovim koncertom Dečja filharmonija i Fondacija „Deca deci“ počinju sa obeležavanjem desetogodišnjice od osnivanja te najavljuju i bogat program i projekat  „Godina muzike“.

Pozivamo sve ljubitelje muzike da zajedno sa mladim virtuozima Regionalne dečje filharmonije i Fondacijom „Deca deci“ na najlepši način započnu novu 2017. godinu uz zimsku, muzičku čaroliju. Osim karata čije su cene 700, 1000 i 2000 dinara, mogu se kupiti i donatorske VIP karte o kojima se više informacija može naći na web stranici www.decadeci.com

Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija” 26.01.2016.
Gala novogodišnji koncert Regionalne dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija” 26.01.2016.

Kupovinom donatorskih VIP karata, oni koji to žele, osim VIP mesta na koncertu, koja sebi na taj način mogu obezbediti, mogu i lično doprineti daljem razvoju ovog jedinstvenog dečjeg orkestra.

Medijski sponzori koncerta su RTS, Studio B, Adria Media-magazini Story, Cosmopolitan, Espreso, Stil, YuMama i Kurir, Ringier- novine Blic, Alo i 24 sata, Color press Group-magazini Hello i Gloria, Naxi Radio, Radio Fokus, Radio Beograd 202, portali  http://www.vodiczaroditelje.rs/  http://www.detinjarije.com www.nadlanu.com/

Fondacija ” Deca Deci ” se posebno zahvaljuje Coca-Cola HBC Srbija čija podrška je značajna za održavanje ovog koncerta.

O aktivnostima Regionalne dečje fiharmonije i Fondaciji ” Deca Deci “

Osnivač Regionalne dečje filharmonije, čiji su članovi deca muzičari iz gradova iz regiona; Zagreba, Skoplja, Ljubljane, Sarajeva i Beograda je Fondacija ” Deca Deci ” koja će ovim koncertom predstaviti i svoj omladinski orkestar, stasao tokom prethodne decenije rada koji će, rame uz rame, nastupiti sa Regionalnom dečjom filharmonijom. Promocija muzičkog obrazovanja, stvaralaštva mladih, kao i kulturna razmena među najmladjima kroz atraktivne muzičke programe, su samo neki od ciljeva fondacije „Deca Deci“ i Dečje filharmonije. Članovi dečjeg orkestra su talentovani đaci nižih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok omladinski orkestar čine prve generacije, koje su sada već u srednjim školama i na prestižnim muzičkim akademijama. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Tokom 2016. pokrenut je serijal novih projekta kao što su ” Summer Pop up concert hall Dečje filharmonije ” na trgovima gradova Srbije kao i letnja turneja po regionu “Filharmonija na točkovima” sa željom da se klasična muzika približi najmlađima i izađe iz konvencionalnih muzičkih prostora. Kruna prvog dela sezone 2016. nakon uspešnih koncerata u Ljubljani i Zagrebu u okviru letnje turneje, svakako je bio koncert na prepunom stadionu Tašmajdan u okviru manifestacije  „Noć muzike“ koji je održan pred više od 10. 000 gledalaca.

Gala koncert Regionalne dečje filharmonije “Zimska muzička čarolija” – Ne propustite ovaj jedinstveni  muzički spektakl! Specijalni gosti – Hor dečjeg kulturnog centra Beograd, Ana Sofrenović, Jelena Gligorijević i Minja Subota- Sava Centar, 26. januar u 20 časova.

Izvor: Saopštenje za medije, Vanja Kovačev

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!