Gastronomski casovi italijanskog kuvara u Srednjoj turistickoj skoli u okviru Nedelje italijanske kuhinje

Četvrto izdanje Nedelje italijanske kuhinje u svetu održava se u Srbiji od 18. do 24. novembra u organizaciji Ambasade Italije u Beogradu u saradnji sa italijanskim institucijama i kompanijama u Srbiji. Nedelju kuhinje obeležile su gastronomske radionice kuvara Erosa Pika, ovenčanog Mišelin zvezdom, u Srednjoj turističkoj školi Novog Beograda. Učenicima je predstavljena priprema tradicionalnih italijanskih jela kao što su “pasta karbonara”, jelo od jagnećeg mesa sa sirom i jajima, specijaliteti iz južne Italije, kao i dezerti iz Pijemonta i  Kalabrije.

Gastronomski casovi italijanskog kuvara u Srednjoj turistickoj skoli, Eros Piko, kuvar - foto agencija ProPR
Gastronomski casovi italijanskog kuvara u Srednjoj turistickoj skoli, Eros Piko, kuvar – foto agencija ProPR
Gastronomski casovi italijanskog kuvara u Srednjoj turistickoj skoli, Eros Piko, kuvar - foto agencija ProPR
Gastronomski casovi italijanskog kuvara u Srednjoj turistickoj skoli, Eros Piko, kuvar – foto agencija ProPR

Konfindustrija Srbije u saradanji sa avio kompanijom Alitalia proslavila je 25. godišnjicu od uspostavljanja leta Rim-Beograd, u hotelu Cortyard by Marriot u okviru događaja pod nazivom “Italijanska kuhinja među oblacima”. Ovom događaju prisustvovao je ambasador Italije, Nj.E. Karlo Lo Kašo, Andrea Oricio, šef misije OEBS-a u Srbiji, kao i Tomaž Kavčič, jedan od najboljih kuvara današnjice. Tom prilikom takmičile su se u kuvanju brojne ličnosti iz javnog života Srbije. Pobedu je odneo tim u kome su se nalazili Duško Krsmanović, osnivač kompanije Flagship, Public Affairs & Strategic Communications i Sandra Nedeljković, zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Pored toga, od 14. do 27. novembra supermarketi u Srbiji Mercator, Idea i Roda promovišu  italijanske proizvode u posebno posvećenim sektorima prodavnica. Mercator je posvetio poseban događaj promovisanju italijanskih proizvoda uz muzički program i degustaciju hrane.

Nedelje italijanske kuhinje u svetu - foto agencija ProPR
Nedelje italijanske kuhinje u svetu – foto agencija ProPR

Program četvrte Nedelje italijanske kuhinje u svetu održava se u 110 zemalja širom sveta, promovisan od strane italijanskog Ministarstva spoljnih poslova i međunarodnih odnosa, a povezan je sa kampanjom „Doprinos za poplavljena područja“ (“Contributo emergenza acqua”). Ova kampanja opštine Venecija treba da pomogne gradu koji je teško oštećen zbog velikih priliva vode, a biće pomenuta na svakom događaju, uz osvrt na prethodne dane i predloge za pomoć.

Nedelje italijanske kuhinje u svetu, Mercator, ambasador Italije Nj. E. g. Karlo Lo Kašo - foto agencija ProPR
Nedelje italijanske kuhinje u svetu, Mercator, ambasador Italije Nj. E. g. Karlo Lo Kašo – foto agencija ProPR

„Let’s Help Venice! Pomozimo Veneciji!”: Ambasada Italije prenosi apel gradonačelnika Venecije, Luiđija Brunjara, i poziva sve da doprinesu kampanji o vanrednom stanju zbog poplava. “Venecija je italijanski ponos, Venecija je zajedničko nasleđe i jedinstveno mesto na svetu. Zahvaljujući vašoj pomoći, zasijaće ponovo.” Donacije je moguće ostvariti preko sledećeg računa. Hvala vam!”

Naziv računa: Comune di Venezia-Emergenza acqua alta
Namena uplate: Contributo emergenza acqua / Doprinos poplavljenom području
IBAN: IT 24 T 03069 02117 100000 018767
BIC (za međunarodne uplate): BCITITMM+

Saopštenje za medije

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Gastronomski casovi italijanskog kuvara u Srednjoj turistickoj skoli u okviru Nedelje italijanske kuhinje

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.