Gastronomski razgovori, gost Dejan Stambolić, vlasnik brenda Taština kuhinja (VIDEO)
Gastronomski razgovori, gost Dejan Stambolić, vlasnik brenda Taština kuhinja (VIDEO)

Gost treće epizode Gastronomskih razgovora je Dejan Stambolić, voćar iz Ražnja, vlasnik brenda Taština kuhinja, koji je sa svojom porodicom odlučio da stvara tradiciju.

Pre Dejana, niko se u njegovoj porodici nije bavio poljoprivredom. Odlučan u tome da nema pravo na neuspeh, u startu je rešio da ne prodaje voće, kao proizvod, već da svo voće koje proizvede na porodičnoj plantaži ide u preradu. U svoju kalkulaciju je uvrstio mnoga iskustva prijatelja, poznanika, kolega. Sve je govorilo da u slučaju da prodaje samo voće, zarada odlazi na drugu stranu. Zbog toga je kreirao porodični brend prerade voća, koji će biti prepoznat u svakom smislu, a naročito po organskoj proizvodnji i kvalitetu.

Taština kuhinja – zbog toga što je njegova tašta šef recepture i proizvodnje. A sam naziv brenda odjekuje tržištem Srbije, sve jače i jače. Svaki proizvod, teglica, flašica, etiketa, pažljivo su odabirani. Analizirani su svi mogući pozitivni i negativni efekti. Njegovu porodicu i njega, pokreće strast i ona pobeđuje sve, čak i moguće neuspehe na tržištu. Njihovi proizvodi plene ukusom, kvalitetom, a svakoga ko ih proba, neumitno vraćaju u mladost, u doba kada je organska proizvodnja, bila nešto podrazumevano.

Prisustvovali smo promociji proizvoda Taštine kuhinje, koga je u Beogradu ugostio Kosta Jordanovski, vlasnik radnje za izradu kora i testenine Kings Shop. Iskoristili smo priliku da napravimo par fotografija i kratko razgovaramo sa Dejanom o proizvodima brenda Taština kuhinje.

Pogledajte razgovor sa Dejanom Stambolićem, Taština kuhinja (VIDEO):

Ovo je bila treća epizoda Gastronomskih razgovora, gost je bio Dejan Stambolić iz Ražnja, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva koje se bavi preradom voća na tradicionalni i organski način i koji je kreator brenda Taština kuhinja. Mnogi su u Srbiji već prepoznali ovaj brend kao domaćeg proizvođača, koji se brine da kvalitet porizvodnje bude standardan i održiv.

U sledećem izdanju Gastronomskih razgovora imaćete priliku da pogledate drugi deo razgovora sa Snežanom Đurčin Kuštrimović.

Beograd, maj 2020.
Razgovor vodio: Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!