Gastronomski razgovori, gost Dejan Stambolić, vlasnik brenda Taština kuhinja (VIDEO)

0
531
Gastronomski razgovori, gost Dejan Stambolić, vlasnik brenda Taština kuhinja (VIDEO)
Gastronomski razgovori, gost Dejan Stambolić, vlasnik brenda Taština kuhinja (VIDEO)
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Gost treće epizode Gastronomskih razgovora je Dejan Stambolić, voćar iz Ražnja, vlasnik brenda Taština kuhinja, koji je sa svojom porodicom odlučio da stvara tradiciju.

Pre Dejana, niko se u njegovoj porodici nije bavio poljoprivredom. Odlučan u tome da nema pravo na neuspeh, u startu je rešio da ne prodaje voće, kao proizvod, već da svo voće koje proizvede na porodičnoj plantaži ide u preradu. U svoju kalkulaciju je uvrstio mnoga iskustva prijatelja, poznanika, kolega. Sve je govorilo da u slučaju da prodaje samo voće, zarada odlazi na drugu stranu. Zbog toga je kreirao porodični brend prerade voća, koji će biti prepoznat u svakom smislu, a naročito po organskoj proizvodnji i kvalitetu.

Taština kuhinja – zbog toga što je njegova tašta šef recepture i proizvodnje. A sam naziv brenda odjekuje tržištem Srbije, sve jače i jače. Svaki proizvod, teglica, flašica, etiketa, pažljivo su odabirani. Analizirani su svi mogući pozitivni i negativni efekti. Njegovu porodicu i njega, pokreće strast i ona pobeđuje sve, čak i moguće neuspehe na tržištu. Njihovi proizvodi plene ukusom, kvalitetom, a svakoga ko ih proba, neumitno vraćaju u mladost, u doba kada je organska proizvodnja, bila nešto podrazumevano.

Prisustvovali smo promociji proizvoda Taštine kuhinje, koga je u Beogradu ugostio Kosta Jordanovski, vlasnik radnje za izradu kora i testenine Kings Shop. Iskoristili smo priliku da napravimo par fotografija i kratko razgovaramo sa Dejanom o proizvodima brenda Taština kuhinje.

Pogledajte razgovor sa Dejanom Stambolićem, Taština kuhinja (VIDEO):

Ovo je bila treća epizoda Gastronomskih razgovora, gost je bio Dejan Stambolić iz Ražnja, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva koje se bavi preradom voća na tradicionalni i organski način i koji je kreator brenda Taština kuhinja. Mnogi su u Srbiji već prepoznali ovaj brend kao domaćeg proizvođača, koji se brine da kvalitet porizvodnje bude standardan i održiv.

U sledećem izdanju Gastronomskih razgovora imaćete priliku da pogledate drugi deo razgovora sa Snežanom Đurčin Kuštrimović.

Beograd, maj 2020.
Razgovor vodio: Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!