Gastronomski razgovori, Kosta Jordanovski, King's Shop, peta epizoda
Gastronomski razgovori, Kosta Jordanovski, King's Shop, peta epizoda

Da li ste čuli za jednu od najstarijih zanatskih koradžijskih radnji u Beogradu, pod nazivom King’s Shop?

Ovu zanatsku radnju za proizvodnju kora i testenine osnovao je Filip Arsenović 1926. godine u Beogradu, na uglu Ulica 29. novembra i Cetinjske. 1948. godine, Filipa je nasledio sin Kosta Jordanovski koji se penzionisao 1980. godine i radnju prepustio sinu Simonu Jordanovskom. Simona je 2010. godine, nasledio sin Kosta Jordanovski, koji je naš današnji gost.

Šta su glavne karakteristike zanatskog bizinsa koga Kosta danas vodi. Bez uvijanja možemo reći da je to kvalitet! A da bi kvalitet bio dugotrajna i održiva kategorija, za proizvodnju gotovih proizvoda koriste se isključivo sirovine vrhunskog kvaliteta, iskustvo i majstorluk u radu.

A od osnivanja do danas, receptura njihovih proizvoda, naravno, bez dodatka aditiva, nije se menjala, kao ni ručni način izrade.

POGLEDAJTE petu epizodu Gastronomskih razgovora, gost je bio Kosta Jordanovski, vlasnik King’s Shop radnje za izradu kora i testenine sa tradicijom od 1926. godine.

Naš gost bio je Kosta Jordanovski, vlasnik kraljevske zanatske radnje, što je prevod od naziva King’ Shop.

U sledećoj epizodi, naša gošća biće Marina Ocokoljić, vlasnik brenda Umami testenine a osnovna delatnost je proizvodnja specijaliteta od rezanog i sušenog testa, koja je zasnovana na obradi rukama od kvalitetnih sirovina.

Beograd, jun 2020.
Razgovor vodio: Miodrag Ilić
Recepti i Kuvar online, Linkom-PC doo, sva prava zadržana, All rights reserved

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!