Gibančići.
Gibančići, sastojci:
Za smesu:
- 500 g sira,
- 3 jajeta,
- 100 ml gazirane mineralne vode,
- po ukusu so.
Za premazivanje kora:
- po potrebi ulje.
I još:
- 10 komada tankih kora,
- 2 kašike ulja,
- 80 ml mleka,
- po potrebi susam.
Gibančići, priprema:
- U dublju posudu staviti sir i zgnječiti viljuškom.
- Dodati jaja, posoliti po ukusu (zavisno od toga koliko je sir slan), uliti gaziranu mineralnu vodu i izmešati viljuškom, kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Uzeti jednu koru i premazati je uljem.
- Preklopiti na pola (gornju stranu preklopiti) i premazati uljem.
- Opet preklopiti gornju stranu, te okrenutu na drugu stranu i naneti nadev od sira.
- Preklapati praveći oblik trouglića.
- Na isti način napraviti još 9 trouglića.
- Pripremljene trougliće poređati u pleh obložen pek-papirom.
- U ostatak smese od sira dodati 2 kašike ulja i 80 ml mleka, izmešati, te premazati trougliće.
- Posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Gotove trougliće izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.
Savet: Poslužiti ih vruće uz jogurt.
Vreme pripreme: 50 minuta
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 5 osoba
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!