Gibančići – Vesna Pavlović

Gibančići.

Gibančići, sastojci:

Za smesu:

  • 500 g sira,
  • 3 jajeta,
  • 100 ml gazirane mineralne vode,
  • po ukusu so.

Za premazivanje kora:

  • po potrebi ulje.

I još:

  • 10 komada tankih kora,
  • 2 kašike ulja,
  • 80 ml mleka,
  • po potrebi susam.

Gibančići, priprema:

  • U dublju posudu staviti sir i zgnječiti viljuškom.
  • Dodati jaja, posoliti po ukusu (zavisno od toga koliko je sir slan), uliti gaziranu mineralnu vodu i izmešati viljuškom, kako bi se svi sastojci sjedinili.
  • Uzeti jednu koru i premazati je uljem.
  • Preklopiti na pola (gornju stranu preklopiti) i premazati uljem.
  • Opet preklopiti gornju stranu, te okrenutu na drugu stranu i naneti nadev od sira.
  • Preklapati praveći oblik trouglića.
  • Na isti način napraviti još 9 trouglića.
  • Pripremljene trougliće poređati u pleh obložen pek-papirom.
  • U ostatak smese od sira dodati 2 kašike ulja i 80 ml mleka, izmešati, te premazati trougliće.
  • Posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
  • Gotove trougliće izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.

Savet: Poslužiti ih vruće uz jogurt.

Vreme pripreme: 50 minuta
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 5 osoba
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.