Gibanica, tradicionalni recept, uz male izmene starog bakinog recepta stiže kraljica trpeze… Jedna je gibanica.
Gibanica, sastojci:
- 1 kg kora za gibanicu
- 1 kg mladog sira
- 5 jaja
- 500 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 50 ml kisele vode za premazivanje nepečene gibanice
Gibanica, priprema:
- Sir izgnječiti pa dodati jaja, kiselu vodu i ulje.
- Sa malo ulja namazati dno tepsije i staviti 3 kore.
- Ostale kore umakati fil od sira i ređati u tepsiju.
- Pokriti jednom celom korom pa tu poslednju koru namazati sa malo ulja i po celoj tepsiji preliti još 50 ml kisele vode.
- Peći na 200 stepeni oko 55 minuta. Služiti toplo uz jogurt. Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!