Gibanica.

Gibanica – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Gibanica.
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- 1 kasicica soli
- 250 g sitnog sira
- 1 casa kisele pavlake (180g)
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- semenke ((lan, suncokret, golica))
- Jaja umutiti mikserom. Dodati so, sir, kiselu pavlaku, ulje i kiselu vodu. Tepsiju namazati uljem ili obložiti papirom za pečenje.
- Dve kore staviti na dno, jednu ili dve odvojiti za sredinu i dve za odozgo. Ostale kore gužvati, umakati u fil i ređati u tepsiju.
- Ovako: dve kore na dno, odozgo četiri utopljene u fil pa opet suve ravne (jedna ili dve) pa četiri gužvane i utopljene u fil i odozgo dve ravne. I preko staviti kašiku dve fila i premazati.
- Posuti semenke.
- Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C.
- Poslužiti toplu uz jogurt ili kiselo mleko.
- Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!