Girice iz rerne – Vesna Pavlović

Girice iz rerne.

Girice iz rerne, sastojci:

Za valjanje girica:

  • po potrebi brašno,
  • 1 kašičica suvog začina.

Ostalo:

  • po ukusu so,
  • po potrebi ulje,
  • 600 g girica (drugi naziv-papaline)

Girice iz rerne, priprema:

  • Girice odmrznuti, očistiti, oprati i posoliti po ukusu.
  • U činiju nasuti brašno, dodati suvi začin, izmešati i uvaljati girice sa obe strane.
  • U pleh sipati ulje i poređati pripremljene giirice, pa ih preliti uljem.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
  • Gotove girice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Savet: Moja porodica voli kada su reš pečene. Vi ih pecite po svom ukusu. Prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Girice iz rerne – Vesna Pavlović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.