Girice iz rerne.
Girice iz rerne, sastojci:
Za valjanje girica:
- po potrebi brašno,
- 1 kašičica suvog začina.
Ostalo:
- po ukusu so,
- po potrebi ulje,
- 600 g girica (drugi naziv-papaline)
Girice iz rerne, priprema:
- Girice odmrznuti, očistiti, oprati i posoliti po ukusu.
- U činiju nasuti brašno, dodati suvi začin, izmešati i uvaljati girice sa obe strane.
- U pleh sipati ulje i poređati pripremljene giirice, pa ih preliti uljem.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Gotove girice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Moja porodica voli kada su reš pečene. Vi ih pecite po svom ukusu. Prijatno!
Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!