Godišnja degustacija hrvatskih vina u hotelu Crown Plaza, Beograd | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 7
Godišnja degustacija hrvatskih vina - hotel Crown Plaza - Recepti i Kuvar online

Udruženje vinarstva HGK predstavilo hrvatska vina srpskom tržištu – godišnja degustacija hrvatskih vina

godisnja-degustacija-hrvatskih-vina-Crown-Plaza-recepti-i-kuvar-online-04U prisustvu visokih zvanica iz političkog i društvenog života, 13.05.2015. g. u hotelu Crown Plaza u Beogradu, održana je godišnja degustacija hrvatskih vina.

Pre otvaranja same degustacije vina, održan je sastanak predstavnika Udruženja vinarstva HGK i Udruženja vinara Srbije PKS, na kome se razgovaralo o mogućnostima međusobne saradnje, i u okviru koga su održane i prezentacije sektora vinarstva Hrvatske i Srbije. „Udruženje je odabralo srpsko tržište za promociju hrvatskih vina prvenstveno zbog blizine, ali i tradicije te zbog toga što je to tržište koje ima veliki uvoz vina. Ovo događanje trebalo bi biti put prema otvaranju tržišta hrvatskih vina u Republici Srbiji, rekao je Predsednik Udruženja vinarstva HGK Ivica Kovačević.

Godišnja degustacija hrvatskih vina u održana je u organizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore na kojoj je uzelo učešće 19 hrvatskih vinarija: Agrolaguna d.d., Badel 1862 d.d., Belje d.d., De Georgiis d.o.o., Iločki podrumi d.d., Jako vino d.o.o., Vinarija Jokić d.o.o., Vinarija Škaulj, PP Orahovica, Zlatan Otok d.o.o., Lagradi d.o.o., Degrassi d.o.o., PZ Vrbnik, Kutjevo d.d., OPG Eliđo Pilato, Erdutski vinogradi d.d., Kozlović d.o.o. i PZ Postup, Krauthaker d.o.o.

godisnja-degustacija-hrvatskih-vina-Crown-Plaza-recepti-i-kuvar-online-02

godisnja-degustacija-hrvatskih-vina-Crown-Plaza-recepti-i-kuvar-online-03 godisnja-degustacija-hrvatskih-vina-Crown-Plaza-recepti-i-kuvar-online-06

Direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Božica Marković je naglasila kako postoji značajan prostor za saradnju hrvatskih i srpskih vinara, kao i za razmenu iskustava, ali i dobre mogućnosti za korišćenje sredstava EU na zajedničkim projektima.

„Želim da ova manifestacija bude uspješna te da pokaže svu kvalitetu i raznolikost hrvatskih vina“, rekao je veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordan Markotić, i naglasio kako je zadovoljan što se na jednom mestu predstavljaju vina iz svih delova Republike Hrvatske što automatski daje jednu kompletnu sliku ukupne vinske ponude, i zaželeo uspeh u radu svim hrvatskim vinarima.

Osim degustacije izvanrednih vina iz svih regiona Republike Hrvatske, domaćini su organizovali i degustaciju najboljih delikatesnih proizvoda, od kulena do poznatih paških sireva, a za dobru atmosferu, pobrinula se klapa “Kampanel” iz Primoštena.

godisnja-degustacija-hrvatskih-vina-Crown-Plaza-recepti-i-kuvar-online-05

Tokom jeseni, aktivnost promocije hrvatskih vina na tržištu Srbije, nastaviće se putem prodajnih sajmova u nekim od najvećih trgovačkih centara u Srbiji.