Goveđa čorba sa karfiolom i knedlama – mi nismo neki ljubitelji karfiola, pa samim tim ga gotovo nikad i ne jedemo. Kako bih promenila tu situaciju, počela sam da goveđu čorbu pravim na malo drugačiji način.
Goveđa čorba sa karfiolom i knedlama – Ana Vuletić
Goveđa čorba sa karfiolom i knedlama – mi nismo neki ljubitelji karfiola, pa samim tim ga gotovo nikad i ne jedemo. Kako bih promenila tu situaciju, počela sam da goveđu čorbu pravim na malo drugačiji način.
- 2 komada krompir
- 200 gr govedina (za supu/rozbratne)
- 5 komada šargarepa
- 1 glavica crni luk
- 150 gr karfiol (ili dve šake)
- 1 komad jaje
- 4 kašike griz
- peršun
- celer
- so
- biber
- nana
- U duboki lonac ubacite sve sastojke i pustite da se kuvaju na tihoj vatri. Kod mene je to negde oko 1h30minuta. Meso treba da se raspada, a povrće isto tako.
- Možete da izvadite deo povrća i mesa, (osim luka) i izmiskate u blenderu do kaše i onda ubacite u čorbu kako biste dobili gustinu, a deo ostavite tako da presečete na kockice nožem ili u komadu.
- U činijicu razbite jedno jaje i penasto umutite. Dodajte griz, kašičicu ulja i malo soli dok ne dobijete glatku masu.
- Kada je čorba gotova u kipuću čorbu vadite kašičicom knedle i spuštajte u čorbu. Kuvajte još oko 10ak minuta.
- Na ovaj način karfiol će biti u čorbi ali neće imati dominantan ukus koji odbija one koji baš i nisu ljubitelji istog.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!