Goveđa supa sa knedlama – Ana Vuletić

0

Goveđa supa sa knedlama – Ana Vuletić

Goveđa supa sa knedlama – kao predjelo supe su uvek zdrave i dobrodošle na svakoj trpezi. Meni je dugo trebalo da uspem da napravim kao bakinu, a tajna je bila samo u jednom malenom sastojku.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Goveđa supa sa knedlama - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Goveđa supa sa knedlama – Ana Vuletić

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 500 gr goveđe rozbratne
  • Veza zeleni ili odvojeno šargarepa peršun, celer.
  • 2 krompira
  • Začini: suvi biljni začin crni mleveni biber, majčina dušica, nana
  • 1 glavica crnog luka
  • Knedle:
  • 1 jaje
  • Pšenični griz

Uputstvo za pripremu

  1. U ekspres ili dublji lonac staviti: meso, očišćenu zelen, luk i krompir. Dodati začine: prstohvat majčine dušice i nane i vegete i bibera po želji. Preliti vodom da prekrije i staviti da na tihu vatru da se krčka.
  2. Supa je gotova kada se meso "raspada" ili "topi".
  3. Knedle: U činiju razbiti jedno celo jaje i umutiti viljuškom. Postepeno dodavati griz i mešati dok se ne dobije glatka gušča masa - ne skroz gusta. Ostaviti da odstoji 2min.
  4. Ja lično ne dodajem u ovu smesu ni so ni ulje iz razloga što tako knedle obično ispadnu tvrđe i masne, a one same već pokupe iz supe mast.
  5. Zavisno za koliko ljudi spremate i od onoga šta volite, možete supu sada spremiti na više načina.
  6. Prvi je da iz nje izvadite sav sadržaj i stavite u neku posudu (luk bacite) i poslužite odvojeno od supe pa da dodaje kako ko šta voli.
  7. Drugi je da uzmete povrće i ispasirate i meso iscepkate na trakice kako biste napravili smesu kao za čorbu i dodate posle pravljenja knedli u supu.
  8. Ja lično odvojim sve iz supe jer suprug i ja jedemo različite stvari.
  9. Ukoliko je manji broj ljudi za ručkom, možete odvojiti samo supu u manju šerpu i zakuvati sa knedlama.
  10. Taman pred ključanje supe, uzmite malu kašiku (kafenu) i odvajajte smesu nešto veće od veličine nokta i sipajte u supu. Imajte u vidu da će smesa nabubriti i da će knedle biti veće, pa nema potrebe da stavljate punu kašiku. Ovo možete raditi sa dve male kašike, ali mnogo brži metod je "svlačenje" prstom smese u supu.
  11. Nakon što sve knedle ubacite u supu, ostavite da supa vri još 3 minuta,a potom smanjite vatru i neka se krčka još 10 minuta.
  12. Proverite da li su knedle gotove tako što ćete kašikom pokušati da presečete jednu. Ukoliko kašika lako prođe kroz njih, znači da su gotove jer treba da budu mekane. Ukoliko naiđete na otpor, ostavite ih još malo.
  13. Ukoliko imate veću količinu supe, moj je savet da uvek izvadite sav sadržaj iz nje i odvojite i posebno zakuvavate potrebnu količinu sa knedlama, jer ukoliko bude duže stajala može da dobije kiselkast ukus.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.