Gradonacelnik Beograda prof dr Zoran Radojicic; Evropska nedelja preduzetnistva - foto agencija ProPR
Gradonacelnik Beograda prof dr Zoran Radojicic; Evropska nedelja preduzetnistva - foto agencija ProPR

Održani su dvodnevni događaji u okviru Evropske nedelje preduzetništva, pod nazivom MEETUP STARTUP, u Kombank Dvorani 9. i 10. decembra 2019. godine uz radionice, panele i predstavljanje najbolje prakse domaćih preduzeća, u organizaciji Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd.

Dvodnevno dešavanje otvorilli su: gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić, Snežana Radinović, direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd i  Aleksandra Vučković iz Ministarstva privrede.

Snezana Radinovic, direktorka RAREI, Evropska nedelja preduzetnistva - foto agencija ProPR
Snezana Radinovic, direktorka RAREI, Evropska nedelja preduzetnistva – foto agencija ProPR

“Grad Beograd je sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd (RAREI) učinio mnogo toga. U periodu od 2018. do 2019. godine realizovano je više od 130 obuka sa preko 1.350 polaznika, više od 900 konsalting usluga. Preko 500 početnika u poslovanju i postojećih preduzeća, uz podršku RAREI Grada Beograda, dobilo je finansijska sredstva u iznosu od blizu dve milijarde dinara bespovratnih sredstava i kredita, a više od 120 startap kompanija dobilo je finansijska sredstva za započinjanje poslovanja” izjavio je gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić.

Direktorka Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Grada Beograda, Snežana Radinović, izjavila je: “Ovo je ozbiljna promocija preduzetnišva u Beogradu, ali i podrška ovom sektoru. U izložbenom delu Kombank dvorane nalazi se više od 25 izlagača, preduzetnika – početnika u poslovanju. Ovo je prilika da preduzetnici predstave svoje proizvode, da se upoznaju, ali i da saznaju šta ih očekuje u narednoj godini u smislu finansijske i nefinansijske podrške Republike Srbije i Grada Beograda.”

Evropska nedelja preduzetnistva - foto Agencija ProPR
Evropska nedelja preduzetnistva – foto Agencija ProPR

Evropska nedelja preduzetništva je inicijativa Evropske komisije, održava se u 37 gradova u Evropi, među kojima je i Beograd.  Ovogodišnja nedelja nosi naziv MEETUP STARTUP i predstavlja početnike u poslovanju.

Za dodatne informacije na raspolaganju je sajt rarei.rs i Facebook strana https://www.facebook.com/regionalnaagencijazarazvojievropskeintegracije/

Saopštenje za medije: Agencija ProPR

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!