Grilijaš oblanda sa seckanim orasima – Ljiljana Stanković

Grilijaš oblanda sa seckanim orasima.

Grilijaš oblanda sa seckanim orasima - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Grilijaš oblanda sa seckanim orasima – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Grilijaš oblanda sa seckanim orasima – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Grilijaš oblanda sa seckanim orasima.

  • 2 lista oblande (veće)
  • 600 gr. šećera (300 gr + 300 gr)
  • 250 gr, margarina
  • 4 komada jajeta
  • 350 gr. oraha (seckanih)
  1. U odgovarajućoj posudi sipati 300g. šećera pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Za to vreme nikako ne mešati šećer, samo povremeno protresti šerpu, u protivnom bi se šećer zgrudvao. Kad se sav šećer otopi staviti jedan margarin isečen na parčiće da se brže otopi. Tek sada početi sa mešanjem. Dok se margarin topi umutiti jaja sa 300g. šećera i postepeno dodavati u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje. Kad masa sa jajima počne da se zgrušnjava dodati sitno iseckane orahe i sve zajedno pržiti 5 do 10 min.
  2. Masa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavI trag. Prohlađenim filom premazati krupniju stranu lista oblande i prekriti je drugim listom oblande. Preko oblande staviti neki predmet najbolje knjige da fil nalegne i bolje oblanda stegne.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Grilijaš oblanda sa seckanim orasima – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.