Griz pita – Tatjana Stojanović

Griz pita – ukusna slatka pita.

Griz pita - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Griz pita – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Griz pita – Tatjana Stojanović

Griz pita – ukusna slatka pita.

  • 250 gr kore za pitu
  • 500 ml mleko
  • 4 kašike šećer
  • 5 kasika griz
  • 50 gr kokos
  • 50 gr maslac (rastopljen)
  1. Staviti mleko da se kuva sa secerom.
  2. Kad mleko provri ukuvati griz,pa dodati kokos.
  3. Sve lepo izmesati i sjediniti.
  4. Skloniti sa vatre da se malo prohladi.
  5. Uzeti jednu koru,poprskati sa malo istopljenog maslaca pa je prekriti sa drugom korom.
  6. Zatim na nju rasporediti po malo fila.
  7. Uviti u rolat.
  8. Ponavljati postupak dok se ne utrosi sav materijal.
  9. Od ove kolicine dobiju se tri rolata.
  10. Premazati sa ostatkom rastopljenog maslaca pa staviti u zagrejanu rernu da se pece.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.