Gulaš iz rerne – Ivana Pešić
Gulaš iz rerne – probajte malo drugačiji gulaš!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Gulaš iz rerne – Ivana Pešić
- 600 g svinjskog mesa
- 100 g slanine
- 150 g crnog luka
- 600 g krompira
- 1 dl belog vina
- marinada:
- 5 kasika ulja
- 1 kasicica kima
- 1 kasicica mlevene paprike
- 1 ljuta papricica
- 3 cena belog luka
- 1 veza mladog crnog luka
- korica limuna
- 1 kasika suvog biljnog začina
- so
- Meso isecite na kocke i pripremite marinadu.Izmesajte ulje,sitno seckan beli i crni luk,seckani kim koji ste prethodno malo navlazili,rendanu koricu limuna,mlevenu papriku,seckanu papricicu,so i suvi biljni začin. Pomesajte meso sa marinadom i ostavite da odstoji 1 sat.
- Crni luk isecite na tanke listice a oljusteni krompir na kriske. Dno vatrostalne posude oblozite slaninom pa rasporedite deo krompira,posolite pa stavite sloj mariniranog mesa i listice luka. Ponovite jos jednom. Sipati malo ulja odozgo i zatvoriti alu-folijom.Peci 1 sat na 220 stepeni.
- Posle sat vremena sve sastojke pazljivo promesajte,prelijte vinom,dodajte malo vode i pecite jos 30 minuta.