Šargarepice – Zuzana Grnja

13

Šargarepice – Zuzana Grnja

Šargarepice – veoma interesantno oblikovano testo da izgleda kao prave šargarepice!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Šargarepice – Zuzana Grnja

  • Kora:
  • 400 gr brašna
  • 180 gr masti
  • 500 gr krem sira
  • Fil:
  • 300 gr mešavine za rusku salatu
  • 1 dl kisele pavlake
  • so
  • biber
  • Premaz:
  • jaje
  • malo crvene prehrambene boje
  1. Pomesati mast sa brasnom i sirom, pa zamesiti glatko testo.
  2. Uviti ga u providnu foliju za domacinstvo i ostaviti da odstoji u frizideru preko noci.
  3. Sutradan na radnoj povrsini rastanjiti testo na 1/2 cm i iseci ga na trake sirine 2,5 cm.
  4. Svaku traku urolati oko kupastih kalupa ( mogu se napraviti od kartona ili alu-folije ).
  5. Umutiti jaje i dodati malo prehrambene crvene boje te premazati testo.
  6. Namotane kalupe poredjati u pleh oblozen pek-papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min. Gotovo testo izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, pa skinuti sa kalupa.
  7. Fil – Obariti povrce za rusku salatu posoliti, pobiberiti po ukusu, ocediti i pomesati sa pavlakom.
  8. Kalupe puniti pripremljenim filom, te ukrasiti mirodjijom kako bi licile na sargarepe.