Gulaš iz rerne – Ivana Pešić

Gulaš iz rerne – Ivana Pešić

Gulaš iz rerne – probajte malo drugačiji gulaš!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Gulaš iz rerne – Ivana Pešić

  • 600 g svinjskog mesa
  • 100 g slanine
  • 150 g crnog luka
  • 600 g krompira
  • 1 dl belog vina
  • marinada:
  • 5 kasika ulja
  • 1 kasicica kima
  • 1 kasicica mlevene paprike
  • 1 ljuta papricica
  • 3 cena belog luka
  • 1 veza mladog crnog luka
  • korica limuna
  • 1 kasika suvog biljnog začina
  • so
  1. Meso isecite na kocke i pripremite marinadu.Izmesajte ulje,sitno seckan beli i crni luk,seckani kim koji ste prethodno malo navlazili,rendanu koricu limuna,mlevenu papriku,seckanu papricicu,so i suvi biljni začin. Pomesajte meso sa marinadom i ostavite da odstoji 1 sat.
  2. Crni luk isecite na tanke listice a oljusteni krompir na kriske. Dno vatrostalne posude oblozite slaninom pa rasporedite deo krompira,posolite pa stavite sloj mariniranog mesa i listice luka. Ponovite jos jednom. Sipati malo ulja odozgo i zatvoriti alu-folijom.Peci 1 sat na 220 stepeni.
  3. Posle sat vremena sve sastojke pazljivo promesajte,prelijte vinom,dodajte malo vode i pecite jos 30 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.