Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Gulaš iz rerne – Ivana Pešić

0

Gulaš iz rerne – Ivana Pešić

Gulaš iz rerne – probajte malo drugačiji gulaš!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gulaš iz rerne - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Gulaš iz rerne – Ivana Pešić

Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 600 g svinjskog mesa
  • 100 g slanine
  • 150 g crnog luka
  • 600 g krompira
  • 1 dl belog vina
  • marinada:
  • 5 kasika ulja
  • 1 kasicica kima
  • 1 kasicica mlevene paprike
  • 1 ljuta papricica
  • 3 cena belog luka
  • 1 veza mladog crnog luka
  • korica limuna
  • 1 kasika suvog biljnog začina
  • so

Uputstvo za pripremu

  1. Meso isecite na kocke i pripremite marinadu.Izmesajte ulje,sitno seckan beli i crni luk,seckani kim koji ste prethodno malo navlazili,rendanu koricu limuna,mlevenu papriku,seckanu papricicu,so i suvi biljni začin. Pomesajte meso sa marinadom i ostavite da odstoji 1 sat.
  2. Crni luk isecite na tanke listice a oljusteni krompir na kriske. Dno vatrostalne posude oblozite slaninom pa rasporedite deo krompira,posolite pa stavite sloj mariniranog mesa i listice luka. Ponovite jos jednom. Sipati malo ulja odozgo i zatvoriti alu-folijom.Peci 1 sat na 220 stepeni.
  3. Posle sat vremena sve sastojke pazljivo promesajte,prelijte vinom,dodajte malo vode i pecite jos 30 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.