Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Gulaš sa kelerabom – Jadranka Blažić

0

Gulaš sa kelerabom – Jadranka Blažić

Gulaš sa kelerabom – ako budete koristili piletinu, ovaj obrok može da bude u hrono ishrani i ručak i večera.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gulaš sa kelerabom - Jadranka Blažić | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Gulaš sa kelerabom – Jadranka Blažić

Gulaš sa kelerabom - ako budete koristili piletinu, ovaj obrok može da bude u hrono ishrani i ručak i večera.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 3 porcije

Sastojci

  • 1/2 kg mesa bez masnoce
  • 1/4 manje glavice kelja
  • dve srednje kelerabe
  • 2 ljubicasta luka
  • so
  • biber
  • zacini
  • 1 kasika crvene mlevene paprike
  • kasiku dozvoljenog ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Luk iseci na rebra i staviti da se dinsta na malo dozvoljenog ulja.
  2. Kada je luk staklast iseci meso na vece kocke 3x3x3cm i staviti da se dinsta sa lukom.
  3. Dok se meso dinsta iseci kelj i ubaciti u meso i luk.
  4. Kelerabe lepo ocistiti i na krupno rende izrendati i sve zajedno staviti da se krcka poklopljeno uz povremeno dolivanje vrlo malo vode.
  5. Dodati so i vase omeiljene zacine i sve lepo krckati dok sve ne bude skuvano a u serpi ne ostane bas puno vode.
  6. Ubaciti na kraju jednu kasiku crvene aleve paprike.
  7. Keleraba i kelj ce dati gustinu.

Beleške

Za prilog moze pire krompir za one koji nisu na hrono ishrani.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.