Gulaš sa kelerabom – Jadranka Blažić
Gulaš sa kelerabom – ako budete koristili piletinu, ovaj obrok može da bude u hrono ishrani i ručak i večera.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Gulaš sa kelerabom – Jadranka Blažić
Gulaš sa kelerabom – ako budete koristili piletinu, ovaj obrok može da bude u hrono ishrani i ručak i večera.
- 1/2 kg mesa bez masnoce
- 1/4 manje glavice kelja
- dve srednje kelerabe
- 2 ljubicasta luka
- so
- biber
- zacini
- 1 kasika crvene mlevene paprike
- kasiku dozvoljenog ulja
- Luk iseci na rebra i staviti da se dinsta na malo dozvoljenog ulja.
- Kada je luk staklast iseci meso na vece kocke 3x3x3cm i staviti da se dinsta sa lukom.
- Dok se meso dinsta iseci kelj i ubaciti u meso i luk.
- Kelerabe lepo ocistiti i na krupno rende izrendati i sve zajedno staviti da se krcka poklopljeno uz povremeno dolivanje vrlo malo vode.
- Dodati so i vase omeiljene zacine i sve lepo krckati dok sve ne bude skuvano a u serpi ne ostane bas puno vode.
- Ubaciti na kraju jednu kasiku crvene aleve paprike.
- Keleraba i kelj ce dati gustinu.