Gurmanski gulaš – Suzana Mitić
Gurmanski gulaš – puno povrca sa mesom daju odlican rucak koga svi obozavaju.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Gurmanski gulaš – Suzana Mitić
Gurmanski gulaš – puno povrca sa mesom daju odlican rucak koga svi obozavaju.
- 500 gr svinjskog mesa
- 2 glavicecrni luk
- 2 vecesargarepe
- 1 celermanji
- 1 korenpersuna
- 2 dl mleveni pardajz
- 3 sveze paprike
- 1 ljuta papricica
- suvi biljni zacin
- solipo ukusu
- prstohvat mirodjije
- biberamalo
- 2 kasike brasna
- malopersunovog lista
- biberamalo
- uljemalo
- Na ulju proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije zlatno -zutu boju.
- Dodati meso iseceno na krupnije komade.
- Sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje vode.
- Sargarepu,celer i paskanat iseci na kocke i dodati da se zajedno dinsta.
- Zatim dodati mleveni paradajz i papriku isecenu na trake.
- Dodati zacine po zelji.
- Zajedno dinstati uz povremeno dolivanje vode.
- Pred kraj razmutiti brasno sa malo vode i dodati u gulas.
- Treba da se krcka jos 10- ak minuta na tihoj vatri.
- Skloniti sa sporeta i dodati sitno secen persun.
- Probajte i uzivajte.Prijatno.