Gurmanski gulaš – Suzana Mitić

0

Gurmanski gulaš – Suzana Mitić

Gurmanski gulaš – puno povrca sa mesom daju odlican rucak koga svi obozavaju.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gurmanski gulaš - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Gurmanski gulaš – Suzana Mitić

Gurmanski gulaš - puno povrca sa mesom daju odlican rucak koga svi obozavaju.
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 50 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 500 gr svinjskog mesa
  • 2 glavicecrni luk
  • 2 vecesargarepe
  • 1 celermanji
  • 1 korenpersuna
  • 2 dl mleveni pardajz
  • 3 sveze paprike
  • 1 ljuta papricica
  • suvi biljni zacin
  • solipo ukusu
  • prstohvat mirodjije
  • biberamalo
  • 2 kasike brasna
  • malopersunovog lista
  • biberamalo
  • uljemalo

Uputstvo za pripremu

  1. Na ulju proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije zlatno -zutu boju.
  2. Dodati meso iseceno na krupnije komade.
  3. Sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje vode.
  4. Sargarepu,celer i paskanat iseci na kocke i dodati da se zajedno dinsta.
  5. Zatim dodati mleveni paradajz i papriku isecenu na trake.
  6. Dodati zacine po zelji.
  7. Zajedno dinstati uz povremeno dolivanje vode.
  8. Pred kraj razmutiti brasno sa malo vode i dodati u gulas.
  9. Treba da se krcka jos 10- ak minuta na tihoj vatri.
  10. Skloniti sa sporeta i dodati sitno secen persun.
  11. Probajte i uzivajte.Prijatno.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.