Gurmanski krompir – Ljiljana Stanković

Gurmanski krompir – Ljiljana Stanković

Gurmanski krompir – od svega po malo, ukusno i lako za pripremu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gurmanski krompir – Ljiljana Stanković

  • 1 kg. krompira
  • 200 g. slanine
  • 200 g. kackavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 kasike pavlake
  • 1 dl. belog vina
  • 70 g. margarina
  • so
  • ulje
  1. Oljusten krompir skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite da se ohladi.narezite ga na krupne kriske.sitno iseckan crni luk proprzite u tiganju sa malo ulja, dodajte kockice slanine i przite jos 5 minuta. Dobro podmazite pleh margarinom , poredajte polovinu krompira na dnu pleha i dodajte polovinu pezene slanine i luka. Zatim rasporedite preostali krompir i ostatak slanine i luka pa premazite pavlakom.
  2. Isecite kackavalj na tanke snite i stavite preko krompira. Zalijte casom belog vina i pecite u rerni oko 30 min. na 200C.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Gurmanski krompir – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.