Gusti sok od kajsija sa ribizlama – Kristina Gašpar

0

Gusti sok od kajsija sa ribizlama – kajsije su u jeku sezone, obično, početkom jula meseca. Ima ranijih i kasnijih sorti. 

Moji kumovi imaju sortu koja sazreva u septembru. Sadnicu su dobili, čini mi se, iz Italije. U pitanju su kajsije koji imaju manje i suvlje plodove, ali im ukus ne zaostaje u odnosu na sve ostale sorte.

Kajsije volim kada su potpuno zrele – kada imaju crveno narandžastu boju. Gusti sok od kajsija ima poseban ukus,

Svež ili prokuvan, odlučite sami. Kajsije možete oljuštiti, ali i ne morate. Ribizle sam dodala kako bih njihovom aromom obogatila gusti sok od kajsija.

Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Gusti sok od kajsija sa ribizlama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Gusti sok od kajsija sa ribizlama - kajsije su u jeku sezone, obično, početkom jula meseca. Ima ranijih i kasnijih sorti.
Obrok Desert, Užina
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Ukupno vreme 10 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 500 g kajsija očišćenih
  • ribizle po želji, cca 1 šolja
  • sok od pola limuna
  • zaslađivač po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Voće stavite u blender i procesirajte.
    Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  2. Postepeno dolivajte vodu do željene gustine.
    Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  3. Dodajte sok od limuna i zasladite po ukusu.
    Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. Sok konzumirajte svež.
    Gusti sok od kajsija sa ribizlama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Ukoliko želite da gusti sok od kajsija stoji duže, nakon proseciranja ga prokuvajte kratko (treba da vri nekoliko minuta).Ako vam smetaju koštice, ribizle možete posebno izblendirati sa vodom i procediti, pa sjediniti sa sokom od kajsija.Gusti sok od kasjija rashladite ili služite uz dodatak leda.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.