Gužvice – sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović
Gužvice – sarmice od lista vinove loze – specijalitet pirotskog kraja, služi se uz domaće ceđeno kiselo mleko.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Gužvice – sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović
Gužvice – sarmice od lista vinove loze – specijalitet pirotskog kraja, služi se uz domaće ceđeno kiselo mleko.
- 30 listova vinove loze
- 1/2 kg. crnog luka
- 300 gr. praziluka
- 1 šolju pirinča
- ulje
- vegeta
- aleva paprika
- Na ulju izdinstatii crni luk i praziluk, pa dodati pirinač, so i alevu papriku i još malo propržiti.
- Stavljati na vinov list po kasičicu fila i uviti ga u trougao.
- Slagati gužvice u šerpu, naliti ih vodom i kuvati oko 45min.
- Zatim napraviti zapršku od ulja i aleve paprike, preliti preko gužvica i staviti u rernu da se zapeku.