Gužvice – sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović

0

Gužvice – sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović

Gužvice – sarmice od lista vinove loze – specijalitet pirotskog kraja, služi se uz domaće ceđeno kiselo mleko.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Gužvice - sarmice od lista vinove loze - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Gužvice – sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović

Gužvice - sarmice od lista vinove loze - specijalitet pirotskog kraja, služi se uz domaće ceđeno kiselo mleko.
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4

Sastojci

  • 30 listova vinove loze
  • 1/2 kg. crnog luka
  • 300 gr. praziluka
  • 1 šolju pirinča
  • ulje
  • vegeta
  • aleva paprika

Uputstvo za pripremu

  1. Na ulju izdinstatii crni luk i praziluk, pa dodati pirinač, so i alevu papriku i još malo propržiti.
  2. Stavljati na vinov list po kasičicu fila i uviti ga u trougao.
  3. Slagati gužvice u šerpu, naliti ih vodom i kuvati oko 45min.
  4. Zatim napraviti zapršku od ulja i aleve paprike, preliti preko gužvica i staviti u rernu da se zapeku.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.