Harmonija ukusa džem od šljiva – Dijana Popović

0

Harmonija ukusa džem od šljiva – jedinstven miris, savršena tekstura, delikatna začinjenost, specifičan ukus, sve su to odlike ovog fantastičnog džema koji morate napraviti.

Harmonija ukusa džem od šljiva - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Harmonija ukusa džem od šljiva – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Harmonija ukusa džem od šljiva - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Harmonija ukusa džem od šljiva - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Harmonija ukusa džem od šljiva - jedinstven miris, savršena tekstura, delikatna začinjenost, specifičan ukus, sve su to odlike ovog fantastičnog džema koji morate napraviti.
Obrok Užina
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes

Sastojci

  • 3 kg šljiva očišćenih od koštica
  • 250 gr smedjeg šećera
  • 1 kom vanila u šipci srž
  • 50 ml aceto belo sirće
  • 100 gr crne čokolade

Uputstvo za pripremu

  1. Šljive oprati i očistiti od koštica.
  2. Poredjati ih u šerpu, posuti smedjim šećerom. Dodati belo aceto balsamico sirće i staviti da se kuva. Kuvati 45 minuta uz povremeno mešanje.
  3. Skloniti sa ringle dodati srž vanile u šipci i crnu čokoladu.
  4. Vratiti na ringlu još 5 minuta da se ukusi sjedine. U vruće tegle sipati vruć džem.
  5. Tegle staviti na tepsiju pa ih staviti u rernu 30 minuta na 100 stepeni. Ostaviti da se ohlade u rerni. Prijatno!
    Harmonija ukusa džem od šljiva - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.