Heljdopita – kad sam prvi put probala ovu pitu nisam mogla prestati da je jedem. Malo više vremena treba da se spremi, ali zadovoljna lica degustatora će vas nagraditi za uloženi trud.
Možete palačinke spremiti ranije i skratiti vreme pripreme. Pitu poslužiti još toplu uz neki kiselo-mlečni napitak.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Heljdopita – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Heljdopita – kad sam prvi put probala ovu pitu nisam mogla prestati da je jedem. Malo više vremena treba da se spremi, ali zadovoljna lica degustatora će vas nagraditi za uloženi trud.
Palačinke:
- 3 komada jaja
- 500 ml mleko
- 100 ml voda
- 100 gr heljdino brašno
- 200 gr pšenično brašno (belog mekog)
- so
- ulje (malo)
FIL:
- 3 komada jaja
- 500 gr sir (sitnog kravljeg)
- 1 dl ulje
- 1 dl mleko
- 180 ml kisela pavlaka
- 0,75 kesica prašak za pecivo
- Od navedenih sastojaka umutiti testo za palačinke i ispržiti palačinke.
- Nauljiti tepsiju pa slagati red palačinki od heljde, red fila, završiti sa filom.
- Pre pečenja pitu iseći na kocke da fil prodre celom dubinom.
- Peći 30 min. na 220 stepeni.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Pite, kliknite na link: PITE RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!