Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže – Zorica Stajić

Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže – u ovom kompotu su svi vitamini sačuvani…

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže - Zorica Stajić
Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže – Zorica Stajić

Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže – u ovom kompotu su svi vitamini sačuvani…

  • 1 komad narandža
  • 7 komada suvih sljiva (6 – 7 komada)
  • 5 kašika suvog grožđa
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašika meda (kašika puna)
  • 3 zrna semena slačice ((ili 2-3 karanfilića))
  1. Suve šljive i suvo grožđe operite a narandžu oljuštite i podelite na režnjeve.
  2. U teglu stavite voće. Dodajte anis ili karanfilić (ja sam ovog puta stavila anis) i nalijte vodom u koju ste umešali kašiku meda. Zatvorite teglu poklopcem, malo promućkajte i ostavite teglu u frižider da stoji najmanje 3 dana, a potom poslužite u činije za kompot.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hladan kompot od suvih šljiva, grožđa i narandže – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.