Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – obožavamo ovaj hleb.
Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>
Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – obožavamo ovaj hleb.
- 700 gr brašna
- 5 dcl vode (mlake)
- 1 kašičice suvog kvasca
- 1,5 kašičica soli
- U posudu staviti brašno, kvasac i so.
Izmešati, pa dodavati mlaku vodu muteći varjačom. Dobro izmešati i ostaviti da stoji preko noći na sobnoj temperaturi. - Sutradan nadošlo testo staviti na dobro podbrašnjenu radnu površinu, brašnjavim rukama preklapati prema unutra sve strane i okrenuti preklope prema dole i ostaviti da stane 1 sat.
- Keramičku posudu sa poklopcem ( može i zemljanu ili od vatrostalnog stakla, samo da ima poklopac) dobro zagrejati u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
- Izvaditi zagrejanu posudu staviti odstajalo testo, poklopiti i peći 30 minuta, otklopiti i još peći da hleb dobije zlatno braon boju. Izvaditi i da stane 10 minuta poklopljeno pa izvaditi iz posude da se hladi.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!