Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – Dana Drobnjak

50

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – obožavamo ovaj hleb.

Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>

Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Hleb koji se ne mesi (No-Knead Bread) – obožavamo ovaj hleb.

  • 700 gr brašna
  • 5 dcl vode (mlake)
  • 1 kašičice suvog kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  1. U posudu staviti brašno, kvasac i so.
    Izmešati, pa dodavati mlaku vodu muteći varjačom. Dobro izmešati i ostaviti da stoji preko noći na sobnoj temperaturi.
  2. Sutradan nadošlo testo staviti na dobro podbrašnjenu radnu površinu, brašnjavim rukama preklapati prema unutra sve strane i okrenuti preklope prema dole i ostaviti da stane 1 sat.
  3. Keramičku posudu sa poklopcem ( može i zemljanu ili od vatrostalnog stakla, samo da ima poklopac) dobro zagrejati u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
  4. Izvaditi zagrejanu posudu staviti odstajalo testo, poklopiti i peći 30 minuta, otklopiti i još peći da hleb dobije zlatno braon boju. Izvaditi i da stane 10 minuta poklopljeno pa izvaditi iz posude da se hladi.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More