Hleb pečen u gazi.
Hleb pečen u gazi, sastojci:
- 600 g brašna,
- 1 kesica suvoga kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- 275-300 ml mlake vode,
- 4 kašike ulja.
Hleb pečen u gazi, priprema:
- Brašno prosejati, pa mu dodati sve sastojke (suvi kvasac, so, šećer, ulje i vodu). Umesiti elastično testo.
- Pokriti ga, pa ostaviti na toplom da nadođe.
- Testo premesiti, oblikovati kuglu, posuti odozgo brašnom, napraviti zareze i staviti ga u gazu, gazu zavezati.
- Nadošao hleb staviti u rernu (peći na rešetki) ugrejanu na 220 stepeni i peći oko 40 minuta.
- Hleb je gotov kad poprimi tamnu – zlatnu boju.
- Izvaditi ga iz gaze, malo prohladiti, pa služiti.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!