Hleb sa borovnicama – Verica Poznanović

Hleb sa borovnicama.

Hleb sa borovnicama, sastojci:

  • 1 kockica kvasca,
  • 2 šolje mlake vode,
  • 2 kašike majoneza,
  • 1 šaka suvih borovnica,
  • pola kašičice šećera,
  • kašičica soli i
  • 6 šolja brašna.

Hleb sa borovnicama, priprema:

  • U činiji izdrobite kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brsašna i pustite da odstoji pet minuta.
  • Potom dodajte so. majonez, suve borovnice  i brašno.
  • Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
  • Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata.
  • Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.
  • Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.
  • Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
  • Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta. Odnosno dok hleb ne bude pečen.
  • Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hleb sa borovnicama – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.