Hleb sa cimetom i grožđicama – prenosimo vam recept za slatkiš koji može da traje danima, a preukusan je!
Izvor: BKTVnews.com
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Hleb sa cimetom i grožđicama
Hleb sa cimetom i grožđicama – prenosimo vam recept za slatkiš koji može da traje danima, a preukusan je!
- 2 kašičice cimeta
- 1 šolje mleka (toplog)
- 0,33 šolje vode (tople)
- 2 kašike šećera
- 1,5 kašičica soli
- 0,25 šolje maslaca
- 0,75 šolje grožđica
- 3,5 šolje brašna
Fil
- 0,33 šolje šećera
- 2 kašičice cimeta
- 1 komad jaje
- U malu činiju staviti toplu vodu, kvasac i šećer. Činiju ostaviti sa strane da kvasac naraste.
- U veliku činiju usuti brašno, so, grožđice i polako promešati.
- Testo staviti na radnu brašnom posutu površinu i razvuci ga u oblik pravugaonika veličine 23×38 cm.
- Testo premazati sa umućenim jajetom i posuti sa izmešanim šećerom
i cimetom. Zatim testo uviti u rolat i staviti u podmazanu tepsiju veličine 14×25 cm. - Testo pokriti sa salvetom i ostaviti da ponovo naraste.
- Testo peći 40-45 min. na temperaturi 180°C.