Hleb sa cimetom i grožđicama - Pixabay
Hleb sa cimetom i grožđicama - Pixabay

Hleb sa cimetom i grožđicama – prenosimo vam recept za slatkiš koji može da traje danima, a preukusan je!

Hleb sa cimetom i grožđicama - Pixabay
Hleb sa cimetom i grožđicama – Pixabay

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Hleb sa cimetom i grožđicama

bakery 510903 640

Hleb sa cimetom i grožđicama – prenosimo vam recept za slatkiš koji može da traje danima, a preukusan je!

  • 2 kašičice cimeta
  • 1 šolje mleka (toplog)
  • 0,33 šolje vode (tople)
  • 2 kašike šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 0,25 šolje maslaca
  • 0,75 šolje grožđica
  • 3,5 šolje brašna

Fil

  • 0,33 šolje šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 komad jaje
  1. U malu činiju staviti toplu vodu, kvasac i šećer. Činiju ostaviti sa strane da kvasac naraste.
  2. U veliku činiju usuti brašno, so, grožđice i polako promešati.
  3. Testo staviti na radnu brašnom posutu površinu i razvuci ga u oblik pravugaonika veličine 23×38 cm.
  4. Testo premazati sa umućenim jajetom i posuti sa izmešanim šećerom
    i cimetom. Zatim testo uviti u rolat i staviti u podmazanu tepsiju veličine 14×25 cm.
  5. Testo pokriti sa salvetom i ostaviti da ponovo naraste.
  6. Testo peći 40-45 min. na temperaturi 180°C.
    bakery 510903 640