Hleb sa crnim susamom.
Hleb sa crnim susamom, sastojci:
- 1 kesica suvoga kvasca,
- 2 šolje mlake vode,
- 2 kašike majoneza,
- 5 kašika crnoga susama,
- pola kašičice šećera,
- 3 kašike majoneza,
- kašičica soli i
- 6 šolja brašna.
Hleb sa crnim susamom, priprema:
- U činiji usuti kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brsašna i pustite da odstoji pet minuta.
- Potom dodajte so, majonez, crni susam i brašno.
- Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
- Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata.
- Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.
- Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.
- Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
- Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta.
- Odnosno dok hleb ne bude pečen.
- Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!